Linia ferată Oravița-Anina din județul Caraș-Severin – prima cale ferată montană şi probabil cel mai frumos traseu feroviar din România – va mai putea fi vizitată doar în week-end, după ce administrația CFR a decis restrângerea activității pe acest traseu de poveste. Construită în timpul Imperiului Austriac, reprezintă un monument cultural unic în România precum şi o realizare tehnică deosebită. A primit supranumele de ”Semmeringul banatean” fiind construită la doar câţiva ani după faimoasa cale ferată ”Semmering” din Austria.

Începând cu 25 septembrie 2019 trenurile vor mai circula doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică pe traseul Oravița-Anina.

Astfel, pe calea ferată Oravița – Anina trenurile vor circula între 25 septembrie 2019 și 31 octombrie 2019 după următorul program: Oravița (11:15) – Anina (13:08) și returul Anina (14:40) – Oravița (16:34). Începând cu data de 1 noiembrie 2019, plecarea din Oravița rămâne neschimbată însă întoarcerea se va face după programul Anina (13:30) – Oravița (15:24).

Mai mult detalii despre prețul biletelor precum și despre condițiile de călătorie în timpul săptămânii, puteți găsi accesând acest LINK.

Credit foto: http://www.oravita-anina.eu/

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.