Prezenţa unui urs a fost semnalată, miercuri, în cartierul Şumuleu din Miercurea Ciuc, locuitorii oraşului fiind avertizaţi de existenţa pericolului printr-un mesaj Ro-Alert.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că prezenţa animalului a fost semnalată în zona Spitalului de Boli Infecţioase din cartierul Şumuleu, printr-un apel la numărul de urgenţă 112.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de jandarmi şi un echipaj SMURD.

Locuitorii oraşului au fost avertizaţi de către ISU printr-un mesaj Ro-Alert, prin care suntatenţionaţi să nu se expună pericolului, să nu se apropie să filmeze sau să facă fotografii şi sunt sfătuiţi să evite zona.

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.