Poliţiştii din Ungaria amendează lunar 100 de transporturi ilegale de maşini second, majoritatea cu şoferi români. În medie au fost prinse anul acesta o sută de “caravane horror” lunar, adică sisteme de transport neregulamentare pe drumurile publice din Ungaria, majoritatea fiind conduse de cetăţeni români care aduc maşini second din Vest, scrie în numărul său de vineri publicaţia maghiară Magyar Nemzet, citând o informare a Inspectoratului Naţional de Poliţie al Ungariei (ORFK). Din cauza amenzii mici afacerea rămâne rentabilă, scrie publicaţia.

Trailerele care pornesc la drum din Europa de Vest, la solicitarea comercianţilor de maşini, sunt de fapt camionete, deoarece pentru acestea se plăteşte cea mai mică taxă pe
autostradă, iar şoferii se străduiesc să transporte cât mai multe maşini pe o singură platformă. Comerţul “de maşini rablă” este generat de preâul mic al acestora şi porneşte, în primul rând, din Germania, unde acestea nu mai pot fi folosite.

ORFK a informat publicaţia că a amendat anul trecut 1004 şi, în primele opt luni ale acestui an, 889 de şoferi care au fost surprinşi în urma controalelor rutiere că au încălcat legislaţia
referitoare la circulaţia pe autostradă, remorcarea pe drumurile publice, încărcătura maximă admisă pentru vehicule de categoria M1, N1.

În general şoferii folosesc autovehicule cu o greutate mai mică de 3,5 tone, iar pentru acestea amenda maximă este de 150 de mii de forinţi (circa 450 de euro). În cazul camioanelor aceasta este de jumătate de milion de forinţi (circa 1.500 de euro).

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.