Spania se menține lider mondial la competitivitate în turism, pentru al treilea an consecutiv, urmată de Franța și Germania, în timp ce Marea Britanie înregistrează un ușor regres, fiind depășită de Statele Unite ale Americii, conform datelor publicate de Forumul Economic Mondial (WEF), relatează agenția EFE.

Raportul elaborat de WEF, care are sediul la Geneva, include 140 de economii și ține cont de factori precum contribuția sectorului turistic la dezvoltarea sustenabilă și la competitivitatea țării.

“Spania este economia cea mai competitivă din lume în ceea ce privește turismul. Este a doua cea mai vizitată țară din lume și a dezvoltat o economie focalizată pe turism, în care circa jumătate din cheltuielile interne din sector provin de la vizitatori străini”, se menționează în raport, care situează Spania în fruntea clasamentului începând din 2015.

Referitor la principalele atracții ale Spaniei, Forumul punctează “excelentele resurse naturale” și, în special, pe cele culturale, care îi adaugă “un important avantaj” competitiv față de alte țări.

Totodată, creșterea numărului de situri de patrimoniu recunoscute de UNESCO a contribuit la creșterea atractivității ariilor naturale.

În ceea ce privește factorii care au menținut Spania ca lider în turism, raportul semnalează “excepționala infrastructură”, cu referire la ridicata densitate de hoteluri și la calitatea transportului pe calea ferată, pe șosele și în porturi, acestea din urmă “foarte importante” pentru dezvoltarea industriei de croazieră.

Forumul Economic Mondial subliniază, în raportul său, ca Spania este un important centru pentru organizarea de congrese internaționale și de evenimente sportive și că “deține o mare forță” în combinarea ofertei culturale cu situri de patrimoniu.

Referitor la celelalte țări din clasament, instituția cu sediul la Geneva indică faptul că dintre cele zece economii cu cea mai mare competitivitate în turism numai Marea Britanie a înregistrat un regres față de 2017 și a trecut pe locul șase, fiind depășită de SUA.

Articol integral, pe Occidentul Românesc.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.