Viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher (PNL), a demisionat, marţi, din funcţie, dar şi din Consiliul local, după ce s-a descoperit că fiul său figura pe lista Primăriei cu persoanele care doreau să obţină locuinţe ANL.

Preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, a declarat că Doina Feher a demisionat din funcţia de viceprimar, dar şi din cea de consilier local al PNL în Consiliul Local Satu Mare.

„În urmă cu câteva zile a fost o hotărâre a Consiliului Local Satu Mare în care s-a adoptat lista de priorităţi pentru locuinţele ANL. A fost o comisie care a analizat punctajele candidaţilor şi a întocmit lista de priorităţi, a cărei preşedinte a fost doamna viceprimar Doina Feher, iar pe lista respectivă se afla şi băiatul dânsei. Chiar dacă dosarul fiului doameni Feher era, se pare, legal, chiar dacă punctajul era, se pare legal, a fost o chestiune care priveşte moralitatea, în sensul că o persoană publică nu poate fi preşedinte la comisia respectivă, iar pe listă să fie fiul său, existând suspiciuni că l-ar fi favorizat. Eu nu am ştiut de prezenţa fiului doamnei Feher pe listă. În urma acestei situaţii, Doina Feher a demisionat marţi din funcţia de viceprimar, dar şi din cea de consilier local al PNL în Consiliul Local Satu Mare”, a spus Albu.

Potrivit acestuia, o decizie privind noul viceprimar al oraşului va fi luată până la sfârşitul acestei luni.

„La nivelul municipiului Satu Mare avem o alianţă locală cu UDMR şi vom discuta ce vom face în ceea ce priveşte numirea unui nou viceprimar. Va trebui să mă consult şi cu colegii din PNL, iar o decizie va fi luată până la sfârşitul acestei luni”, a subliniat liderul PNL Satu Mare.

Doina Feher a fost aleasă viceprimar în Satu Mare în 2016.

Blocurile ANL din Satu Mare vor fi finalizate până la sfârşitul anului, iar în primăvara anului viitor vor fi predate Primăriei.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.