După ce au asigurat o legătură directă între orașele Cluj-Napoca și Viena, austriecii de la compania feroviară de stat Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) vor introduce un nou tren internațional în Transilvania. Noua rută zilnică va fi activă din 15 decembrie și va lega feroviar orașele Satu Mare și Viena, au anunțat reprezentanții companiei austriece.

În mersul trenurilor oferit de ÖBB, trenul Satu Mare-Viena are prevăzută pornirea la ora 08:23, de la Satu Mare și sosirea în Gara Centrală Viena la ora 17:21. Călătoria ar urma să dureze 8 ore și 58 minute, trenul fiind EuroCity cu numărul 687. Acesta va circula zilnic, din 15 decembrie, fiind introdus în programul ÖBB, chiar dacă prețul biletelor nu este încă afișat.

Trenul va avea 16 opriri intermediare: Carei – Valea lui Mihai – Nyirabrany – Debrețin – Hajduszoboszlo – Püspökladany – Karcag – Kisujszallas – Szolnok – Budapest-Keleti – Kelenföld – Tatabanya – Györ – Mosonmagyarovar – Hegyeshalom. Trenul retur, Viena – Satu Mare, este prevăzut cu plecarea la 10:42 și sosirea la 19:43, la Satu Mare. Este vorba despre o călătorie de 9 ore și 1 minut.

Trenurile pe ruta Cluj – Viena operate de ÖBB au intrat în circulaţie în decembrie 2018. Costul unui bilet dus este de 131 de lei. Călătoria durează 10 ore.

ÖBB a inclus în premieră destinaţii din România în programul său odată cu liberalizarea pieței de transport persoane pe calea ferată din țara noastră. Sediul său se află lângă Gara Centrală din Viena. Compania face parte din grupul deţinut în întregime de către statul austriac. Pe lângă operarea sistemului feroviar național al Austriei, este și administratorul căilor ferate din Liechtenstein.

Grupul are 41.000 de angajaţi şi este format din mai multe companii care administrează infrastructura feroviară și operează servicii de transport de călători și de transport de marfă. ÖBB transportă anual 459 de milioane de pasageri și 115 milioane de tone de mărfuri.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.