Impresionaţi de munţii împăduriţi şi peşterile care apar la tot pasul, ziariştii de la CNN pun Munții Apuseni pe unul dintre locurile fruntaşe într-un Top 20 al celor mai frumoase locuri din Europa.

„Este cel mai bine păstrat secret din Europa de Est. Timpul stă pe loc aici, lupii se plimbă liberi printre copaci, în timp ce acvilele planează deasupra”, susțin jurnaliştii de la CNN, care plasează Apusenii printre cele mai frumoase 20 de locuri din Europa.

Jurnaliștii americani laudă aerul încărcat de miros de pin și sălbăticia din jur.

În același clasament mai sunt incluse și Lacul Inari dinFinlanda, Insulele Lofoten din Norvegia, Unst, din Insulele Shetland (Scoția), Zagori din Grecia Dealurile din Yorkshire, (Anglia), Valea Loarei din Franța, Picos de Europa (Spania), Adelboden din Elveția, Henne Strand, Jutlandul de Vest (Danemarca), Padurea Bavareza din Germania, Parcul National Hoge Veluwe din Olanda, Union Hall din Irlanda, Barmouth (Țara Galilor), Lacul Bohinj (Slovenia), Insula Susak din Croația, Parcul National Hortobagy din Ungaria, Parcul National Biaowiea din Polonia, Lacul Vattern (Suedia) și Jurkalne din Letonia.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.