O competiţie cu caracter caritabil, la care s-au înscris peste 850 de persoane, majoritatea copii, se va desfăşura sâmbătă, pentru al treilea an consecutiv, în municipiul Blaj, potrivit unui comunicat al organizatorilor La ediţia din acest an a “Crosului Speranţei” s-au înscris 864 de persoane, dintre care peste 500 de copii, un record al competiţiei.

Noutăţile din acest an sunt extinderea lungimii traseului de semimaraton, care va fi de 26,4 kilometri, şi o nouă categorie de vârstă pentru cursele destinate adulţilor, respectiv peste 60 de ani.

“Şi în acest an, ‘Crosul Speranţei’ Blaj va avea un caracter caritabil, o mare parte din sumele strânse din taxele de participare urmând a fi donate tinerilor cu dizabilităţi de la Serviciul de Ajutor Maltez din Blaj”, se menţionează în comunicat.

Crosul va începe sâmbătă, la ora 10,00, cu startul pentru cele trei trasee pentru adulţi – Crosul Hobby – 3 kilometri, Crosul Popular – 8 kilometri şi Semimaraton – 26,4 kilometri.

Startul şi sosirea sunt pe Câmpia Libertăţii, în funcţie de lungimea traseului ales concurenţii având de alergat pe străzile din Blaj, precum şi pe dealurile din jur.

La ora 11,00 va avea loc festivitatea de premiere pentru crosurile Hobby şi Popular.

Cursele copiilor vor începe la ora 13,00 şi se vor desfăşura, la fel ca anul trecut, pe traseele organizate în interiorul Câmpiei Libertăţii.

Festivitatea de premiere pentru semimaraton şi pentru cursele copiilor va avea loc după ora 14,00, acest moment fiind precedat de o tombolă a participanţilor.

Toţi concurenţii vor primi, şi în acest an, o porţie de paste, pe baza voucher-ului din kitul de concurs, din partea unuia dintre sponsorii competiţiei.

Cei care nu s-au înscris la cursele adulţilor şi copiilor şi care doresc să contribuie cu bani pentru tinerii cu dizabilităţi de la Serviciul de Ajutor Maltez din Blaj sunt invitaţi pe Câmpia Libertăţii, acolo unde, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, se pot face donaţii. Pentru ei, şi nu numai, organizatorii au pregătit ateliere de pictat pe faţă şi pe sticlă.

“Crosul Speranţei” este un eveniment organizat de Asociaţia Running&Cycling Club Blaj, în colaborare cu Primăria Municipiului Blaj.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.