Aproximativ 500 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor participa, începând de mâine, 7 octombrie, la exerciţiul interinstituţional Concordia 19, în mai multe locaţii din judeţele Covasna şi Harghita, precum şi în Bucureşti, transmite MApN.

Exercițiul se va desfășura în perioada 7-13 octombrie și, potrivit Statului-Major al Armatei, are ca obiectiv principal dezvoltarea relaţiilor de cooperare, precum şi exersarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor de acţiune în comun ale forţelor din compunerea Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională.

„Planul activităţilor exerciţiului Concordia 19 include o serie de secvenţe în care sunt implicaţi militari din forţe pentru operaţii speciale, cercetare, vânători de munte, apărare CBRN, cooperare civili – militari, forţe aeriene, medicină operaţională, alături de structuri specializate din cadrul MAI, SRI, SPP şi STS, pe un scenariu fictiv care vizează contracararea unor acţiuni ostile, specifice războiului hibrid”, se arată într-un comunicat al Statului Major.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează locuitorii că, în această perioadă, vor avea loc zboruri la joasă înălţime (minimum 300 m) care se vor executa pe taseul de zbor Gheorgheni – Miercurea Ciuc – Sfântu Gheorghe – Odorheiu Secuiesc în perioada 7-9 octombrie (luni-miercuri) cu aeronave Spartan şi în perioada 8-9 octombrie cu aeronave Şoim.

Credit foto: Arhiva www.presamil.ro, Iuliana Niță

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

1 COMENTARIU

  1. Intentia ostila si provocatoare la adresa maghiarilor autohtoni si majoritari din zona este evidenta.

    Institutiile de forta ale Romaniei sunt acaparate de retardati si obsedati de ura si iluzii istorice fata de realitatile etnodemografice din Ardeal ce contrazic ideologia nationalist-etatista a constitutiei inventata de alti retardati si dinozauri gen gashca Iliescu-Iorgovan.

Comments are closed.