Drumarii hunedoreni anunță că au început lucrări de reparații în regim de urgență la DN7A, pe porțiunea care leagă municipiul Petroșani și județul Vâlcea. Șoseaua este în sezonul rece una dintre variantele de acces către domeniul schiabil Transalpina.

Reprezentanții DRDP Timișoara, prin Secția de Drumuri Naționale Deva, au transmis că a fost realizat un zid de sprijin în albie, iar în această săptămână, Secția Producție Lucrări Drumuri a DRDP Timișoara, va începe o serie de lucrări de reparații cu mixtură asfaltică, în zona asfaltată a drumului. Toate lucrările sunt efectuate în regie proprie.

”Întrucât există și o zonă a drumului fără asfalt, aici au avut fost făcute lucrări de reprofilare cu autogrederul și va fi adăugat și aport de piatră. În vederea creșterii siguranței drumului, în curbele periculoase vor fi instalate parapete din beton, și chiar în aceste zile a început montarea indicatoarelor rutiere de limitare de viteză, semnalizarea curbelor periculoase, a zonelor unde există pericolul căderii pietrelor de pe versanți și a indicatoarelor specifice sezonului de iarnă.”, anunță DRDP Timișoara într-un comunicat de presă transmis redacției stiriletransilvaniei.ro.

Drumarii susțin că – având în vedere importanța turistică a drumului – sunt pregătiți cu utilajele și materialul antiderapant necesare asigurării circulației în condiții de iarnă pe DN7A.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, a preluat în această toamnă, în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova. Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparație capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat. 

DRDP Timișoara va realiza o expertiză pe sectorul de drum respectiv, iar în urma acesteia se va întocmi documentația pentru scoaterea la licitație a restului de executat din contractul de reparație capitală pentru DN7A sectorul cuprins între km 86+601 – km 105+120.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.