fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTIMP LIBERSpectacol extraordinar ''Buscando Cervantes'' la Festivalul European Music Open de la Oradea

Spectacol extraordinar ”Buscando Cervantes” la Festivalul European Music Open de la Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Compania madrilenă Castro Romero Flamenco, la prima ei apariţie în România, a prezentat vineri seară, pe scena teatrului orădean, spectacolul extraordinar ”Buscando Cervantes”/”Căutându-l pe Cervantes”, sub coordonarea artistică a coregrafului italian Renato Zanella, publicul aplaudând minute în şir prestaţia artistică a oaspeţilor spanioli.

Spectacolul a fost o incursiune-propunere în arta dansului, care a îmbinat lumea flamenco-ului, cu dansul contemporan şi teatrul, sub genericul căutării individuale a semnificaţiilor dincolo de lupta împotriva fricii, a nedreptăţii şi ignoranţei, pentru libertate, conform organizatorilor.

Membrii Castro Romero Flamenco fac parte din elita mondială a interpreţilor din lumea dansului.

Frumoasa Rosario şi fraţii ei, Ricardo şi Jose Castro Romero, născuţi în Granada într-o familie de mari artişti, sunt câştigători ai premiului naţional de dans „Cultura Viva” (2008). Sunt consideraţi „tezaure umane vii”. Ei reprezintă prima companie de flamenco din istorie invitată la Festivalul Internaţional al Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg. Sunt coregrafi şi solişti ai Teatrului moscovit Bolshoi în producţia operei Carmen de Bizet, a cărei premieră a avut loc în iunie 2015, fiind invitaţi la Dance Gala Internaţional, împreună cu artişti de cea mai înaltă clasă ai Operei din Paris, Royal Ballet, American Ballet Theater.

„Buscando Cervantes” este un eveniment al Festivalului European Music Open, ce are loc, în perioada 19 – 24 iunie, la Oradea, loc de întâlnire al marilor personalităţi europene sub cupola muzicii. În acest an, artistul plastic Ion Grigorescu, scriitorul Călin-Andrei Mihăilescu, dirijorul japonez Okatsu Shuya şi soliştii Brigita Kelle, Maria Popa, Hironori Jo, Johannes von Duisburg, Corul de Copii Radio, Castro Romero Flamenco.

 

Sursa: Agerpres

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel

Deutsche Welle despre satul Rimetea/Torockó: Este printre cele mai frumoase din România

Cu o istorie bogată și diverse perioade de dezvoltare și declin, Rimetea a fost inclus într-un proiect de conservare începând cu anul 1996, ceea ce a condus la restaurarea mai multor case vechi de către localnici.

Festivalul Săptămâna Haferland | Baluri tradiţionale săseşti, concerte de orgă, ateliere meşteşugăreşti și vizite la fermele din Ţara Ovăzului

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului Săptămâna Haferland, cea mai amplă manifestare din România dedicată promovării culturii şi tradiţiilor comunităţii saşilor din Transilvania, va avea loc în acest an în perioada 3 – 6 august, în zece localităţi din regiunea cunoscută istoric drept Ţara Ovăzului: Archita, Saschiz, Homorod, Rupea, Criţ, Roadeş, Meşendorf, Cloaşterf, Buneşti şi Viscri.