Caravana Centenarul Filmului Românesc va prezenta trei pelicule la Oradea, în programul Festivalului Oradea Summer Film, în perioada 3-5 august.

Conform unui comunicat de presă transmis de organizatori, în cele trei zile vor putea fi văzute, în Parcul Cetăţii Oradea, de la ora 21,00, filmele “Moartea domnului Lăzărescu” (3 august), “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” (4 august) şi “Reconstituirea” (5 august).

“La Oradea am găsit o deschidere interesantă către filmul românesc, din primul moment în care am făcut propunerea. Ne bucurăm ca după ce am făcut lansarea oficială de care filmul ‘Reconstituirea’ n-a avut parte la vremea lui, să putem realiza a treia gală pentru acest film. De când am realizat racordul cu acest film la Serile Filmului Românesc la Iaşi, acum trei ani, nu l-am mai lăsat, pentru că avem de-a face cu o bijuterie filmică, semnată de cel care a fost Lucian Pintilie”, spune Andrei Giurgia, manager proiect România.

Invitaţii speciali sunt şi consultanţii proiectului: criticul de film Irina-Margareta Nistor şi actriţa Ileana Popovici.

“Suntem bucuroşi ca în cadrul evenimentului Oradea Summer Film să avem invitată caravana Centenarului Filmului Românesc, cu sprijinul cărora vom reuşi să aducem la Oradea trei dintre filmele importante ale cinematografiei româneşti, apreciate şi premiate în festivalurile de film din Europa, dar nu numai. Ne face o deosebită plăcere să avem alături de noi două invitate, ca Irina Margareta Nistor şi Ileana Popovici, care ne vor ajuta să înţelegem filmele din weekendul filmului românesc. Acesta va fi primul weekend din cele patru ale Festivalului Oradea Summer Film”, a declarat Mihai Jurca, directorul executiv al Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune.

Iniţiat de ARTIS şi Asociaţia Obştească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat pe 3 februarie, la Iaşi.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania