fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăRomania 100Caravana Centenarul Filmului Românesc vine la Oradea

Caravana Centenarul Filmului Românesc vine la Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Caravana Centenarul Filmului Românesc va prezenta trei pelicule la Oradea, în programul Festivalului Oradea Summer Film, în perioada 3-5 august.

Conform unui comunicat de presă transmis de organizatori, în cele trei zile vor putea fi văzute, în Parcul Cetăţii Oradea, de la ora 21,00, filmele „Moartea domnului Lăzărescu” (3 august), „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” (4 august) şi „Reconstituirea” (5 august).

„La Oradea am găsit o deschidere interesantă către filmul românesc, din primul moment în care am făcut propunerea. Ne bucurăm ca după ce am făcut lansarea oficială de care filmul ‘Reconstituirea’ n-a avut parte la vremea lui, să putem realiza a treia gală pentru acest film. De când am realizat racordul cu acest film la Serile Filmului Românesc la Iaşi, acum trei ani, nu l-am mai lăsat, pentru că avem de-a face cu o bijuterie filmică, semnată de cel care a fost Lucian Pintilie”, spune Andrei Giurgia, manager proiect România.

Invitaţii speciali sunt şi consultanţii proiectului: criticul de film Irina-Margareta Nistor şi actriţa Ileana Popovici.

„Suntem bucuroşi ca în cadrul evenimentului Oradea Summer Film să avem invitată caravana Centenarului Filmului Românesc, cu sprijinul cărora vom reuşi să aducem la Oradea trei dintre filmele importante ale cinematografiei româneşti, apreciate şi premiate în festivalurile de film din Europa, dar nu numai. Ne face o deosebită plăcere să avem alături de noi două invitate, ca Irina Margareta Nistor şi Ileana Popovici, care ne vor ajuta să înţelegem filmele din weekendul filmului românesc. Acesta va fi primul weekend din cele patru ale Festivalului Oradea Summer Film”, a declarat Mihai Jurca, directorul executiv al Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune.

Iniţiat de ARTIS şi Asociaţia Obştească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat pe 3 februarie, la Iaşi.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Redactia

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel