fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTIMP LIBERUn nou aquapark se construiește la doi pași de Oradea; 26 de...

Un nou aquapark se construiește la doi pași de Oradea; 26 de milioane de euro investiți, 15 piscine dintre care o piscină de sticlă suspendată

Publicat în

spot_img
spot_img

Un nou proiect, care va atrage cu siguranță și turiști români, prinde contur la doi pași de granița româno-maghiară. Primarul municipiului Debreţin din Ungaria, Papp László, a anunțat într-o conferinţă de presă la finalul acestei săptămâni că un  modern aquapark va fi construit în scurt timp pe amplasamentul vechiului ştrand din Nagyerdo, zona de agrement a oraşului. 

Ștrandul va avea 15 piscine în suprafaţă totală de 5.700 de metri pătraţi, pentru mai multe categorii de vârste – de la copii, până la pensionari. Vor fi totodată piscine cu apă termală, bazine pentru sport dar şi pentru relaxare.

Copiii vor avea un bazin de 1900 metri pătraţi, împărţit pe categorii de vârste, având printre altele topogane cu diferite grade de dificultate, dar şi un bazin cu valuri, în spatele căruia se va afla şi o scenă în aer liber, unde se vor ţine concerte sau spectacole.

„Teoretic, noul ştrand va fi predat toamna viitoare şi se va deschide în primăvara anului 2020, pentru a finaliza şi amenajarea zonelor verzi”, a spus primarul  Papp László.

După bazinele pentru copii se va realiza un aşa zis „râu” adânc de 1,2 metri, în care vizitatorii vor putea înota spre zona destinată adulţilor. Aici se va construi clădirea administrativă, cu trei etaje şi înaltă de 12 metri. În clădire vor fi vestiarele, dotate cu duşuri şi toalete şi tot aici va fi piscina cu apă termală, pentru proceduri medicale, respectiv bazinul de 1100 metri pentru sportivi, destinat orelor de înot dar şi competiţiilor.

Pe acoperişul clădirii va fi o terasă suspendată, cu o piscină de relaxare suspendată din sticlă. Lângă clădire se va construi piscina de aventuri în suprafaţă de 1150 metri pătraţi, cu 4 topogane uriaşe, inclusiv un aquatube, un perete pentru căţărat, zonă pentru sărituri de la 1,3 respectiv 4,7 metri.

Potrivit primarului, la licitaţia organizată pentru desemnarea antreprenorului s-au depus două oferte valabile: Hunép, cu 8,5 miliarde de forinţi şi 8 ZÁÉV Építőipari Zrt, care a ofertat 8, 996 miliarde.

„Pentru că şi oferta Hunép depăşea finanţarea iniţială de 6 miliarde de forinţi, oraşul va trebui să contribuie cu suma care lipseşte. 1,2 miliarde de forinţi vor fi alocaţi din fondurile destinate dezvoltării turismului iar 1,3 miliarde din buget”, a explicat edilul.

În ştrand va exista şi o alee destinată comercianţilor, unde turiștii vor găsi cofetării, restaurante şi cafenele, dar şi o zonă verde pentru cei care caută odihnă.

„Acest ştrand este realizat într-o zonă protejată, deci au fost impuse condiţii severe pentru investiţie, inclusiv suprafeţele obligatorii verzi pe care trebuie să le asigurăm pentru vizitatori. Chiar şi aşa, valoarea investiţiei nu este mai mare decât a altor aquaparkuri ”, a explicat directorul viitorului ştrand, Fazekas Lajos.

Potrivit acestuia, biletul de intrare în aquapark va permite accesul la toate serviciile din ştrand, mai puţin la zona food.

 

Sursa: oradeb.ro

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Castelul Bánffy din Răscruci poate fi vizitat virtual

Castelul Bánffy şi-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât şi al altor trei imobile care au destinaţia de clădiri conexe