fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIE25 de procurori şi judecători au protestat la Oradea faţă de schimbările...

25 de procurori şi judecători au protestat la Oradea faţă de schimbările din justiţie

Publicat în

spot_img
spot_img

25 de procurori şi judecători au protestat, joi, la Palatul de Justiţie din Oradea, faţă de modificările aduse legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă.

Aproximativ 25 de magistraţi au ieşit, joi, pe scările Palatului de Justiţie din Oradea, purtând în mâini coli pe care au imprimat cuvinte precum „Constituţie”, „Stat de drept”, „Independenţă”.

Protestul judecătorilor şi magistraţilor a fost ca reacţie la modificările aduse legilor justiţiei, prin ordonanţă de urgenţă. Protestul magistratilor din Oradea vine in contextul in care miercuri un demers similar au organizat si procurorii de la doua parchete din Brasov.

OUG pentru legile justiţiei, care a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial, prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi. Este modificată şi procedura de numire în funcţie a procurorilor de rang înalt, astfel că aceştia nu mai primesc aviz din partea Secţiei de procurori a CSM, ci din partea plenului Consiliului.

O altă schimbare importantă se referă la delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor. Astfel, potrivit noii OUG, procurorii nu pot fi delegaţi în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României.

Copyright foto: ziare.com

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel