fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPărinţii care au copiii internaţi la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca vor fi...

Părinţii care au copiii internaţi la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca vor fi cazați gratuit în ”Casa Părinților”

Publicat în

spot_img
spot_img

Părinţii din toată ţara care au copiii internaţi la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ioan Chiricuţă” din municipiul Cluj-Napoca vor beneficia în curând de cazare gratuită într-o casă ce va fi construită pe strada Republicii. Primăria Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Socială, Institutul Oncologic  “Prof. Dr. Ioan Chiricuţă” şi Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” vor încheia un parteneriat ce presupune construirea acestei case în proximitatea spitalului, aici urmând a fi cazați gratuit părinții micuților, pe toată perioada efectuării tratamentului.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Acordului de parteneriat necesar implementării Programului social „Casa părinților” va fi supus aprobării Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca în ședința de miercuri, 8 mai.

”Urmărim să oferim sprijin familiilor care au copiii internați la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” prin parteneriatul dintre Primăria Cluj-Napoca prin Direcţia de Asistenţă Socială, I.O.C.N. şi Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” pentru construirea unei case în apropierea Institutului, pe str. Republicii, unde să se poată caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor. Terenul aflat în administrarea municipalității clujene care va fi pus la dispoziția programului „Casa Părinților” este situat pe strada Republicii. Prin acest proiect, familiile care au nevoie de cazare temporară la Cluj pentru tratamentul copiilor la Institutul Oncologic vor avea la dispoziție camere (capacitați de 2-5 persoane) cu băi proprii, bucătărie, spațiu de joacă, bibliotecă, internet, cameră pentru spălat, uscat haine și alte spații comune și dotări necesare pentru asigurarea unor condiții cât mai aproape de nevoile acestor oameni. Cazarea va fi gratuită, iar Primăria va asigura totodată contravaloarea consumului de utilități.” a declarata primarul Emil Boc.

Construcţia ar urma să se ridice pe un teren în suprafaţă de 680 mp aflat în proprietatea statului roman şi în administrarea Consiliului Local, pe strada Republicii nr. 41-43. Centrul va fi destinat cazării gratuite şi temporare a familiilor ai căror copii cu vârsta de până la 18 ani inclusiv se află sub tratament oncologic la Institutul Oncologic, va asigura un minimum de 10 camere cu potenţial locuibil într 2 şi 5 persoane, dotate cu baie proprie, 1-2 camere accesibilizate pentru copii cu dizabilitate motorize, spaţii comune – bucătărie, salon, spaţiu de joacă pentru copii, bibliotecă, cameră pentru spălat şi uscat haine astfel încât să asigure un minim de confort pe întreaga durată a cazării, precum şi condiţii optime de igienă.

Potrivit acordului, Primăria Cluj-Napoca este obligată să nu schimbe funcţiunea de locuinţă a centrului pe o perioadă de 20 de ani, iar Direcţia de Asistenţă Socială va asigra furnizarea utilităţilor şi a serviciilor, precum şi finanţarea contravalorii consumului de utilităţi (energie electrică, termică, apă, telefon, internet, TV, salubrizare etc)

Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” este cea care va asigura finanţarea integrală a cheltuielilor necesare elaborării proiectului şi execuţiei lucrărilor de construire şi să finalizeze lucrările în termen de cel mult 5 ani de la încheierea acordului de parteneriat.

Redactia

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel