fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALStudiu de fezabilitate pentru drumul expres Petea-Satu Mare-Baia Mare

Studiu de fezabilitate pentru drumul expres Petea-Satu Mare-Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Până la sfârșitul lunii august, Ministerul Transporturilor va publica pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, studiul de fezabilitate pentru realizarea drumului expres Petea-Satu Mare- Baia Mare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Răzvan Cuc, prezent vineri 10 mai, la Satu Mare. El a spus că finanțarea este asigurată din fonduri europene, iar obiectivul este foarte important pentru zona de Nord-Vest a țării:

”Până la sfârșitul lunii august vreau să dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru drumul expres Petea-Satu Mare-Baia Mare. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, noi trebuie să facem absorbție de fonduri europene, și cred că și aici, în Nordul țării, merită să avem o autostradă. Proiectul era cuprins pentru implementare până în 2021, dar putem să o facem mai repede deoarece lucrările de infrastructură trebuie să înceapă cât mai repede”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Răzvan Cuc a mai precizat că în prezent, situația autostrăzilor din România este cât se poate de bună:

”În privința autostrăzilor din România, pe partea de Ardeal avem fosta autostradă Bechtel, Suplacu de Barcău, Mihăiești-Nădășelu-Gilău, Câmpia Turzii- Târgu Mureș, Sebeș-Turda, Lugoj-Deva, am pornit și Sibiu-Pitești. Dar constatăm că ne lipsesc autostrăzi în Nord și Sud”, a mai spus Răzvan Cuc.

Redactia

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel