Până la sfârșitul lunii august, Ministerul Transporturilor va publica pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, studiul de fezabilitate pentru realizarea drumului expres Petea-Satu Mare- Baia Mare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Răzvan Cuc, prezent vineri 10 mai, la Satu Mare. El a spus că finanțarea este asigurată din fonduri europene, iar obiectivul este foarte important pentru zona de Nord-Vest a țării:

”Până la sfârșitul lunii august vreau să dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru drumul expres Petea-Satu Mare-Baia Mare. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, noi trebuie să facem absorbție de fonduri europene, și cred că și aici, în Nordul țării, merită să avem o autostradă. Proiectul era cuprins pentru implementare până în 2021, dar putem să o facem mai repede deoarece lucrările de infrastructură trebuie să înceapă cât mai repede”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Răzvan Cuc a mai precizat că în prezent, situația autostrăzilor din România este cât se poate de bună:

”În privința autostrăzilor din România, pe partea de Ardeal avem fosta autostradă Bechtel, Suplacu de Barcău, Mihăiești-Nădășelu-Gilău, Câmpia Turzii- Târgu Mureș, Sebeș-Turda, Lugoj-Deva, am pornit și Sibiu-Pitești. Dar constatăm că ne lipsesc autostrăzi în Nord și Sud”, a mai spus Răzvan Cuc.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.