Până la sfârșitul lunii august, Ministerul Transporturilor va publica pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, studiul de fezabilitate pentru realizarea drumului expres Petea-Satu Mare- Baia Mare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Răzvan Cuc, prezent vineri 10 mai, la Satu Mare. El a spus că finanțarea este asigurată din fonduri europene, iar obiectivul este foarte important pentru zona de Nord-Vest a țării:

”Până la sfârșitul lunii august vreau să dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru drumul expres Petea-Satu Mare-Baia Mare. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, noi trebuie să facem absorbție de fonduri europene, și cred că și aici, în Nordul țării, merită să avem o autostradă. Proiectul era cuprins pentru implementare până în 2021, dar putem să o facem mai repede deoarece lucrările de infrastructură trebuie să înceapă cât mai repede”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Răzvan Cuc a mai precizat că în prezent, situația autostrăzilor din România este cât se poate de bună:

”În privința autostrăzilor din România, pe partea de Ardeal avem fosta autostradă Bechtel, Suplacu de Barcău, Mihăiești-Nădășelu-Gilău, Câmpia Turzii- Târgu Mureș, Sebeș-Turda, Lugoj-Deva, am pornit și Sibiu-Pitești. Dar constatăm că ne lipsesc autostrăzi în Nord și Sud”, a mai spus Răzvan Cuc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania