fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEConducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita face un apel pentru donare de...

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita face un apel pentru donare de sânge în contextul vizitei Papei

Publicat în

spot_img
spot_img

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita face un apel către locuitorii judeţului să doneze sânge, pentru a exista un stoc suficient, în contextul numărului mare de persoane care va fi prezent la Miercurea Ciuc în data de 1 iunie, când Papa Francisc va oficia o liturghie la Şumuleu Ciuc.

Şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita, Kopacz Ildiko, a declarat că numărul de donatori e în continuă scădere, în vreme ce creşte numărul pacienţilor care au nevoie de sânge şi e important ca oamenii să înţeleagă că actul de donare este un act de caritate.

„Le spun oamenilor ca o dată sau de două ori pe an să facă un act de caritate, pentru că sufletul omului are nevoie să facă un bine. Şi atunci, să facă un bine prin actul de donare”, a declarat Kopacz Ildiko.

Aceasta a precizat că numărul donatorilor creşte atunci când oamenii află de anumite cazuri deosebite, care îi sensibilizează, altfel există o oarecare indiferenţă din partea lor.

Ea a precizat că intenţia este aceea de a avea un stoc mai mare de sânge pentru perioada vizitei papale, ţinând cont că la slujba oficiată de Sfântul Părinte va participa un număr mare de persoane şi autorităţile trebuie să fie pregătite în cazul în care vor exista situaţii medicale, în care va fi nevoie de sânge.

Un număr de 110.000 de persoane s-au înscris să participe la slujba oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, dar organizatorii îi aşteaptă şi pe cei care nu s-au înregistrat şi care vor avea locuri special amenajate.

Suveranul Pontif va efectua o vizită apostolică în România, în perioada 31 mai – 2 iunie, urmând să fie prezent în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

La Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va veni în data de 1 iunie şi va oficia o liturghie, de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu, acolo unde are loc, în fiecare an, marele pelerinaj de Rusaliile catolice, care se va desfăşura la o săptămână după vizita Suveranului Pontif. 

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.