Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii au lansat, luni, 29 aprilie, un program comun pentru finanţarea activităţilor pentru tinerii agricultori, în valoare de un miliard de euro.

Iniţiativa prevede acordarea de împrumuturi pe termen de 15 ani, cu dobânzi inferioare celor de pe piaţă.
Programul ar urma să fie completat de băncile participante, din fiecare stat membru, astfel că suma totală disponibilă ar putea ajunge la două miliarde de euro.

Măsura vine pe fondul îngrijorării Comisiei Europene faţă de îmbătrânirea lucrătorilor din agricultură, în condiţiile în care tinerii obţin mult mai greu credite, faţă de cei cu experienţă.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.