Ecaterina Andronescu s-a aflat în județul Arad, joi, pentru a verifica stadiul unor investiții în școli și pentru discuții cu membri ai corpului profesoral și ai autorităților locale. Ministrul Educației a vizitat, printre altele, și Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, unde a primit o diplomă pentru a marca aniversarea a 100 de ani de educație românească în acest liceu. A mai vizitat Colegiul Economic și liceele din Pâncota și Ineu, iar la ora 17 a luat parte la deschiderea Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației și Comunicațiilor. Vineri de la ora 10, ministrul Ecaterina Andronescu va fi prezent la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, unde fostului premier și președinte al PSD, Adrian Năstase, i se decernează titlul de Doctor Honoris Causa.

Andronescu a dat asigurări că problema școlilor cu toaleta în curte va fi rezolvată „în acest an” urmând a fi alocată de la buget suma de 65 de milioane de lei, care va merge către primării în acest scop. De asemenea, ea a declarat că a discutat cu ministrul Finanțelor pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocate fonduri și pentru reabilitarea internatelor școlare, în condițiile în care „școlile din mediul rural se depopulează”, iar copiii ar putea fi cazați în aceste clădiri dinorașe.

Săptămâna trecută, inspectorul școlar general din Arad, Anca Stoenescu, a declarat că toţi cei circa 400 de participanți la Olimpiada Națională de TIC vor fi cazați în unități private. Stoenescu a spus că în municipiul Arad mai există funcționale, în rețeaua școlară, doar cinci internate, dar acestea nu corespund din punct de vedere al condițiilor, iar elevii nu ar fi acceptat să fie cazați acolo. Olimpiada de engleză care urma să aibă loc la Arad a fost mutată la Ploiești, tot din lipsa locurilor de cazare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.