Primăria Hunedoara și Muzeul Castelul Corvinilor organizează în perioada 24 – 25 mai 2019 cea de-a cincea ediție a Târgului European al Castelelor, un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din țară și din Europa.

Castelul Corvinilor, gazda acestui eveniment, este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa.

Conceput sub forma unui târg de turism, evenimentul se bucură de prezenţa a 25 de obiective istorice din țară și din străinătate. Aici expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cele două zile ale evenimentului se vor organiza: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă.

Evenimentul se va încheia cu un concert de muzică live susținut de formația COMPACT, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Programul este următorul:

Vineri, 24 mai 2019: 
? 09:30 – Deschiderea oficială – curtea exterioară a Castelului Corvinilor 
? 09:00 – 17:00 Prezența expozanților la standuri – Sala Dietei și Palatul Bethlen 
? 10:00 – 16:00 – Program interactiv cu publicul: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă – reprezentații ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara

Sâmbătă, 25 mai 2019: 
? 09:00 – 17:00 Prezența expozanților la standuri – Sala Dietei și Palatul Bethlen 
? 10:00 – 16:00 – Program interactiv cu publicul: lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă – reprezentații susținute de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociația Paladinii de Terra Medies
? 19.00 – 20.00 – Concert de muzică live susținut de formația Compact – curtea exterioară a Castelului Corvinilor

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania