Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a lansat astăzi primul videoclip oficial pentru promovarea Țării Făgărașului. Realizat în limba engleză și cu subtitrare în limba română, filmul este primul dintr-o campanie de promovare în mediul online a ținutului de la poalele Munților Făgăraș.

Clipul are două minute și se axează în principal pe natura din zonă, iar în imagini apar râul Olt, Munții Făgăraș, Podișul Hârtibaciului și dealurile Perșanilor, alături de obiceiuri populare. Campania este gândită pentru atragerea turiștilor străini, în special, dar nu numai.

Tara Fagarasului

Ziua cea mare a sosit! 😍 Astăzi lansăm primul video de promovare pentru #TaraFagarasului, realizat cu mult entuziasm și energie de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară @Țara Făgărașului! 💚Te invităm să îl urmărești, iar dacă te inspiră să îl distribui și prietenilor tăi!🙏© Design Moods

Publicată de Ţara Făgăraşului pe Joi, 16 mai 2019

„Țara Făgărașului nu a fost, din punctul nostru de vedere, niciodată promovată așa cum ar fi trebuit. Ca să ne adaptăm vremurilor, am considerat că ar trebui să avem o campanie online. Până să apară acesta, noi am înființat pagina de Facebookcontul de Instagram, un site al nostru și am lucrat la materiale de promovare. Acesta este primul clip și mai avem unul pe care îl vom lansa la sfârșitul verii. Vreau să specific că acestea sunt clipuri tematice, nu avem cum să prindem într-un minut și jumătate tot ce există în Țara Făgărașului.Ne dorim să avem turiști din afara țării în mare parte, de aceea l-am făcut în limba engleză cu subtitrare. Ne dorim turiști care înțeleg natura, care caută lucruri unice pe care noi le putem oferi în această zonă”, a declarat Ioana Bogdan, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, citat de Buna Ziua Făgăraș.

Din organizație fac parte, până acum, 25 de unități administrative din județele Brașov și Sibiu, iar filmul a fost realizat de o companie din municipiul Brașov.

Cel de-al doilea clip video ar urma să apară în luna august și va prezenta, printre altele, obiectivele turistice din Țara Făgărașului.