fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEA VI-a ediție a Târgului Educației are loc astăzi la Carei

A VI-a ediție a Târgului Educației are loc astăzi la Carei

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a VI-a ediție a Târgului Educației a avut loc azi în amfiteatrul din centrul Careiului. Elevii claselor a VIII-a au astfel ocazia să se informeze despre oferta educațională a celor patru licee din municipiu, scrie opiniedecarei.ro

La deschiderea oficială au participat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, Sînziana Cristea, și directorul Direcției Învățământ-Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente.

Primarul Eugen Kovacs i-a îndemnat pe elevii careieni să învețe o meserie pentru a putea rămâne în țară după absolvirea școlii. Kovacs a adăugat că agenții economici nu își vor putea găsi angajați dacă nu îi vor plăti bine, avansând un salariu lunar de circa 1.000 de euro. Astfel, tinerii vor putea câștiga decent în țară fără a mai fi atrași de salariile din Occident.

Elevii claselor a VIII-a au vizitat standurile Liceului Teoretic, Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, Liceului Romano-Catolic Josephus Calasantius și a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, precum și ale firmelor partenere ale acestora.

De asemenea, radioclubul Centrului Cultural al municipiului Carei, cu indicativul YO 5 KRC, a desfășurat o activitate de prezentare a activităților desfășurate în colaborare cu instituțiile învățământ din oraș.

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel