Cea de-a VI-a ediție a Târgului Educației a avut loc azi în amfiteatrul din centrul Careiului. Elevii claselor a VIII-a au astfel ocazia să se informeze despre oferta educațională a celor patru licee din municipiu, scrie opiniedecarei.ro

La deschiderea oficială au participat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, Sînziana Cristea, și directorul Direcției Învățământ-Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente.

Primarul Eugen Kovacs i-a îndemnat pe elevii careieni să învețe o meserie pentru a putea rămâne în țară după absolvirea școlii. Kovacs a adăugat că agenții economici nu își vor putea găsi angajați dacă nu îi vor plăti bine, avansând un salariu lunar de circa 1.000 de euro. Astfel, tinerii vor putea câștiga decent în țară fără a mai fi atrași de salariile din Occident.

Elevii claselor a VIII-a au vizitat standurile Liceului Teoretic, Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, Liceului Romano-Catolic Josephus Calasantius și a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, precum și ale firmelor partenere ale acestora.

De asemenea, radioclubul Centrului Cultural al municipiului Carei, cu indicativul YO 5 KRC, a desfășurat o activitate de prezentare a activităților desfășurate în colaborare cu instituțiile învățământ din oraș.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.