fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăINTERVIUInterviu| Dr. Walter Ebm, Wiener Privatklinik: Aproape orice formă de cancer va...

Interviu| Dr. Walter Ebm, Wiener Privatklinik: Aproape orice formă de cancer va fi tratată în următorii ani prin imunoterapie, în combinație cu chimioterapie

Publicat în

spot_img
spot_img
Prim.Dr. Walter Ebm

Directorul general al Wiener Privatklinik, Prim.Dr. Walter Ebm,  a declarat, într-un interviu acordat 360medical.ro, că aproape orice formă de cancer va putea fi tratată în următorii ani prin imunoterapie, în combinație cu chimioterapie.

De altfel, cei mai mulți pacienți se adresează clinicii vieneze pentru afecțiuni oncologice. Procedura de diagnostic presupune 1-2 de ședere în Viena, putând fi prelungită în funcție de investigațiile necesare.

Prim.Dr. Walter Ebm susține că există un procent semnificativ de angajați români în cadrul clinicii și își dorește ca numărul lor să crească. Cu privire la investițiile în metode moderne de diagnostic și tratament, majoritatea sunt axate pe cancer.

Interviu complet cu Prim.Dr. Walter Emb, CEO Wiener Privatklinik:

Care afecțiuni sunt cele mai vizate de pacienții Români în clinica Wiener Privat Klinik?

În primul rând cancerul, aceasta este principala problemă a pacienților. Dar cancer înseamnă întreaga medicină. Procesul de diagnostic nu îi implică doar pe cei deja afectați de cancer, ci și pe cei care vin la monitorizări sau verificări. Unii vin doar pentru tratament.

Care sunt planurile de viitor pentru clinică? Luați în considerare deschiderea unei clinici în România?

Nu, nu ne-am gândit la acest aspect. Este extrem de costisitor să ai o clinică bună și specializată și implică cheltuieli pentru aparatură, medici. Implică mult timp și bani și prin urmare ne concentrăm pe Viena. Este mai ușor să aducem pacienții în Viena decât invers.

Cum decurge procedura de transfer a pacientului din România la clinică?

Avem departamentul de marketing, este extrem de ușor. Avem website-ul și pot suna sau trimite un e-mail și vor fi contactați și vor primi orice informație doresc. Putem aranja toate detaliile, de la cazare până la programarea consultațiilor medicale.

Cât rămâne un pacient în medie pentru diagnostic și tratament?

Nu este ușor de spus, pentru că uneori durează. Încercăm să facem șederea cât mai scurtă, 1-2 zile, dacă este doar pentru diagnostic. Dar dacă sunt necesare investigații amănunțite și se descoperă ceva, transmitem pacientului că le putem face la momentul respectiv sau că trebuie să revină la o altă consultație și va dura mai mult.

Dar care este politica de plăți? Acceptați asigurări de sănătate?

Depinde de pacient. Dacă pacientul are o asigurare privată și plătește pentru el, nu este nicio problemă. Acceptăm orice asigurare privată internațională. Majoritatea pacienților din România plătesc din veniturile personale.

Ce părere aveți despre colaborarea cu alte clinici medicale? Aveți programe de tip visiting professors?

De 2-3 ori pe an medicii noștri vin în România și vorbesc cu alți medici, participă la congrese în România. Există o colaborare bună cu clinici din România. Unii dintre medici lucrează și în alte clinici, dar sunt mai puțini, cum ar fi prof.Kotz, este ortoped.

Ce procent din angajați sunt români?

Avem asistenți medicali români, ne-am dori să avem mai mulți. Căutăm în prezent asistenți medicali, problema principală este limba. Trebuie să vorbească germană. Avem și medici români, dar majoritatea trăiesc aici de mulți ani, au studiat aici.

Care sunt cele mai inovatore intervenții din clinică?

Facem multe operații pentru cancerul pulmonar, am efectuat transplat de rinichi. Dar cel mai nou tratament este cel pentru cancer, imunoterapia. Pe acesta ne concentrăm în prezent.

Investiți în metode de diagnostic și tratament?

Facem acest lucru constant ca să ne bucurăm de cele mai moderne metode. Aproape orice formă de cancer din următorii ani ani va fi tratată prin imunoterapie, în combinație cu chimioterapie, problema este că în prezent imunoterapia este extrem de costisitoare.

Nu facem cercetare pentru că avem medicii de la Universitate care se ocupă, noi ne implicăm doar în procesul clinic.

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

INTERVIU | Laurențiu Stan, consultant financiar în “exit planning”, co-fondator SBC România: ”Planificarea exitului nu este un proces care ar trebui amânat până în...

Laurențiu Stan a devenit, la începutul acestui an, primul român certificat ca exit planner de Exit Planning Institute (EPI). Programul de acreditare Certified Exit Planning Advisor® (CEPA®), creat în 2007, reprezintă singurul program de acest fel, în acest moment, pentru cei care doresc să se specializeze în domeniu.