fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALIstoricul Georgeta Filitti, directoarea Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, decorată de...

Istoricul Georgeta Filitti, directoarea Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, decorată de Iohannis

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretele de decorare a istoricului Georgeta Mariana Filitti, a directorului Muzeului Naţional al Satului, Paulina Popoiu, şi a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Georgeta Mariana Filitti

În semn de înaltă apreciere pentru prestigioasa activitate de cercetător şi istoric, pentru dăruirea şi abnegaţia cu care a promovat cercetarea istorică autentică, preşedintele României conferă Georgetei Mariana Filitti Ordinul Naţional „Serviciul  Credincios” în grad de Cavaler.

Paulina Popoiu, director general al Muzeului Naţional al  Satului „Dimitrie Gusti”, este decorată cu însemnele Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler pentru contribuţia deosebită avută la punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional mobil şi imobil, pentru conservarea şi valorificarea acestuia prin organizarea de expoziţii şi târguri naţionale şi internaţionale. 

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E -„Patrimoniul cultural naţional” revine Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca pentru dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă generaţiile de specialişti ai muzeului, contribuind la conservarea, dezvoltarea şi valorificarea unui patrimoniu cultural de o importanţă deosebită pentru istoria naţională, potrivit site-ului preşedinţiei.

Articole recente

Alfred Simonis a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Timiş

Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş şi a fost unicul candidat pentru această funcţie.

O femeie din Timișoara a murit, după ce a fost stropită cu benzină de soţul ei care apoi i-a dat foc

Agresorul ei a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, când şi-a dat seama ce a făcut.

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

Antal Árpád: Exemplul din Corsica este un „semnal important” din punct de vedere al autonomiei Ţinutului Secuiesc

Primarului din Sfântu Gheorghe a scris, pe pagina sa de socializare, că anunţul lui Emmanuel Macron “reprezintă o piatră de hotar şi în privinţa minorităţilor naţionale europene!”

Mai multe articole de același fel

Sondaj CURS | Cei mai mulți români consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită

Cercetarea relevă că 69% dintre respondenţi sunt de părere că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită, iar 22% consideră că se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie bună. 9% nu ştiu sau nu au răspuns.

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.