Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretele de decorare a istoricului Georgeta Mariana Filitti, a directorului Muzeului Naţional al Satului, Paulina Popoiu, şi a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Georgeta Mariana Filitti

În semn de înaltă apreciere pentru prestigioasa activitate de cercetător şi istoric, pentru dăruirea şi abnegaţia cu care a promovat cercetarea istorică autentică, preşedintele României conferă Georgetei Mariana Filitti Ordinul Naţional „Serviciul  Credincios” în grad de Cavaler.

Paulina Popoiu, director general al Muzeului Naţional al  Satului „Dimitrie Gusti”, este decorată cu însemnele Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler pentru contribuţia deosebită avută la punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional mobil şi imobil, pentru conservarea şi valorificarea acestuia prin organizarea de expoziţii şi târguri naţionale şi internaţionale. 

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E -„Patrimoniul cultural naţional” revine Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca pentru dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă generaţiile de specialişti ai muzeului, contribuind la conservarea, dezvoltarea şi valorificarea unui patrimoniu cultural de o importanţă deosebită pentru istoria naţională, potrivit site-ului preşedinţiei.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.