fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPintea: Vom avea o bancă de țesuturi și la Târgu Mureș

Pintea: Vom avea o bancă de țesuturi și la Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat ieri la Târgu Mureș, în cadrul unei vizite în spitalele din municipiu că s-au aprobat indicatorii tehnico economici pentru construcția unei bănci de țesuturi în municipiu. Târgu Mureș a fost omis inițial în 2018, atunci când s-a propus în Guvern alocarea de fonduri pentru construcția a patru bănci de țesuturi în țară, întrucât din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată.

”Am declarat anul trecut că am descoperit acești bani în bugetul Ministerului Sănătății, o Hotărâre de Guvern prin care se propunea construcția a 4 bănci de țesuturi, din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată. Vorbim tot de 4 bănci de piele, în acest moment este, am aprobat, Guvernul României a aprobat în ședință o Hotărâre de Guvern pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici, așa că și această construcție merge înainte”, a spus Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat că, anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat spitalelor din județul Mureș, o sumă de peste 29 de milioane de lei. Pe lista de achiziții se află aparate de radio-terapie pentru pacienții oncologici, echipament în Institutul de Boli Cardiovasculare și altele.

Articole recente

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

De vizitat la Cluj | Expoziție de fluturi, la Grădina Botanică

Astăzi se deschide expoziția de fluturi la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.

Mai multe articole de același fel

Tururi ghidate gratuite la Castelul Ugron din Zau de Câmpie

Participarea la turul de la Castelul din Zau de Câmpie este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă, primul tur ghidat fiind programat în 17 septembrie, de la ora 11,00, din curtea castelului.