fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPintea: Vom avea o bancă de țesuturi și la Târgu Mureș

Pintea: Vom avea o bancă de țesuturi și la Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat ieri la Târgu Mureș, în cadrul unei vizite în spitalele din municipiu că s-au aprobat indicatorii tehnico economici pentru construcția unei bănci de țesuturi în municipiu. Târgu Mureș a fost omis inițial în 2018, atunci când s-a propus în Guvern alocarea de fonduri pentru construcția a patru bănci de țesuturi în țară, întrucât din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată.

”Am declarat anul trecut că am descoperit acești bani în bugetul Ministerului Sănătății, o Hotărâre de Guvern prin care se propunea construcția a 4 bănci de țesuturi, din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată. Vorbim tot de 4 bănci de piele, în acest moment este, am aprobat, Guvernul României a aprobat în ședință o Hotărâre de Guvern pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici, așa că și această construcție merge înainte”, a spus Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat că, anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat spitalelor din județul Mureș, o sumă de peste 29 de milioane de lei. Pe lista de achiziții se află aparate de radio-terapie pentru pacienții oncologici, echipament în Institutul de Boli Cardiovasculare și altele.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Încep lucrările de construcție a centrului de mari arși din Târgu Mureș

Noua clădire din Târgu Mureș va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.