Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat ieri la Târgu Mureș, în cadrul unei vizite în spitalele din municipiu că s-au aprobat indicatorii tehnico economici pentru construcția unei bănci de țesuturi în municipiu. Târgu Mureș a fost omis inițial în 2018, atunci când s-a propus în Guvern alocarea de fonduri pentru construcția a patru bănci de țesuturi în țară, întrucât din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată.

”Am declarat anul trecut că am descoperit acești bani în bugetul Ministerului Sănătății, o Hotărâre de Guvern prin care se propunea construcția a 4 bănci de țesuturi, din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată. Vorbim tot de 4 bănci de piele, în acest moment este, am aprobat, Guvernul României a aprobat în ședință o Hotărâre de Guvern pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici, așa că și această construcție merge înainte”, a spus Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat că, anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat spitalelor din județul Mureș, o sumă de peste 29 de milioane de lei. Pe lista de achiziții se află aparate de radio-terapie pentru pacienții oncologici, echipament în Institutul de Boli Cardiovasculare și altele.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania