Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat ieri la Târgu Mureș, în cadrul unei vizite în spitalele din municipiu că s-au aprobat indicatorii tehnico economici pentru construcția unei bănci de țesuturi în municipiu. Târgu Mureș a fost omis inițial în 2018, atunci când s-a propus în Guvern alocarea de fonduri pentru construcția a patru bănci de țesuturi în țară, întrucât din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată.

”Am declarat anul trecut că am descoperit acești bani în bugetul Ministerului Sănătății, o Hotărâre de Guvern prin care se propunea construcția a 4 bănci de țesuturi, din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată. Vorbim tot de 4 bănci de piele, în acest moment este, am aprobat, Guvernul României a aprobat în ședință o Hotărâre de Guvern pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici, așa că și această construcție merge înainte”, a spus Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat că, anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat spitalelor din județul Mureș, o sumă de peste 29 de milioane de lei. Pe lista de achiziții se află aparate de radio-terapie pentru pacienții oncologici, echipament în Institutul de Boli Cardiovasculare și altele.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.