fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEProgramul de încasări bugetare nu a fost realizat în martie și aprilie,...

Programul de încasări bugetare nu a fost realizat în martie și aprilie, arată un document al ANAF, prezentat de senatorul Florin Cîțu

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele ANAF, Mihaela Triculescu, cere unor direcții din subordine să explice de ce nu a fost realizat programul de încasări venituri bugetare în lunile martie și aprilie, potrivit unui document prezentat de senatorul liberal Florin Cîțu, pe contul său de Facebook. Același document mai arată că ar exista sume semnificative de restituit contribuabililor, acestea reprezentând taxa auto.

Documentul reprezintă o scrisoare din 16 mai, transmisă de șeful ANAF către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. 

Florin Cîțu spune că va cere audierea Mihaelei Triculescu în comisia de buget-finanțe din Senat în legătură cu planul ANAF și execuția bugetară.

Pentru ca este campanie electorala au dat ordin sa se restituie cat mai repede TAXA auto. Nu au bani, dar da bine in campanie sa arati ca vrei sa faci asta.(…)Ce urmeaza? Taxe noi, accize noi, controale de la ANAF, recalcularea pentru fiecare cetean si companie a impozitelor si contributiilor ce trebuiau platite in ultimii 7 ani„, a mai spus Cîțu.

Voi cerea audierea președintei ANAF în comisia de buget-finanțe din Senat în legătura cu planul ANAF și execuția până în acest moment. 

Ce conține scrisoarea

Având în vedere gradul de realizare al programului de încasări venituri bugetare, precum și stadiul procesului de restituire a taxelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme, taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediul pentru autovehicule, veți transmite o informare privind:

  • Cauzele nerealizării programului de încasări venituri bugetare pentru lunile martie și aprilie 2019.
  • Prezentarea unor măsuri concrete și asumate în vederea realizării integrale a programului de încasări venituri bugetare aferent lunii mai 2019.
  • Cauzele care au condus la existența unei sume semnificative rămasă de restituit contribuabililor reprezentând taxa specială pentru autoturisme, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, constantându-se disproporționalități între organele fiscale teritoriale aflate în subordinea dumneavoastră.
  • Prezentarea unui calendar de măsuuri asumate în vederea finalizării procedurii de restituire a taxelor de mediu până la data de 22.05.2019.

Această informare va fi transmisă până în data de 17.05.2019 ora 09.00 (…)
Programele de măsuri vor fi analizate și discutate în ședința ce se va organiza în perioada imediat următoare”.

Redactia

Articole recente

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.