Pista bácsi cosè’ pin’ grégyină, când odată fuje nyepotu-so la iel strigând:
– Bunule, s-o suit ursu pă poiată!
La care bătrânu’:
– Du-tye gye adă scara, ruda păntru fân, pușca și dă drumu’ la cânye!
– Da’ dice tătye astè?
– Io mă urc, îl dau jos pă urs cu ruda, tu-i dai drumu la cânye și ăla-l mușcă gye ouță pă urs.
– Da’ pușca pân’ ce-s trăbă?
– Dacă ursu m-a da jos pă minye, împuștyi cânyele.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Pista bá’ kaszál a kertben, kiabálva fut az unokája: 
– Nagytata! Felment a medve a pajta tetejire! 
Mondja az öreg: 
– Menj, hozzad a létrát, a kötőrudat, a puskát, s ereszd el a kutyát. 
– Dehá’ minek ennyi minden? 
– Felmászok, a rúddal lepiszkálom a medvét. Te reaereszted a kutyát, hogy harapja le a tökit. 
– De mé’ kell a puska? 
– Ha a medve piszkálna le engemet, lelövöd a kutyát.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.
Articolul precedentFătucă dyn Ardyal, din zona Făgăraș
Articolul următorMaximilian Hell, întemeietorul Observatorului Astronomic din Cluj
Avatar
Istoria ne poate ajuta să construim o identitate stabilă și clară: transilvanismul. Cine are o identitate culturală hotărâtă, nu se teme de a-l cunoaşte pe celălalt, pe cel care este diferit, spunea mentorul transilvanismului, arhitectul Károly Kós. Identitatea comună funcţionează similar cu identitatea personală: un om puternic şi liber, nu se teme de deschidere, de acceptare, de diferenţe culturale, religioase sau etnice. Ci din contră vede în acestea un imens potenţial neexploatat, o imensă sursă de îmbogăţire. Haideţi să dăm o şansă acestui potenţial de a schimba Transilvania şi implicit România ! Să fim noi, ardelenii, motorul acestei schimbări de mentalitate !!! Suntem siguri că vom reuşi !!! Dar pentru asta avem nevoie de voi, cât mai mulţi români, maghiari, secui, saşi, romi, armeni, evrei, ucraineni, etc, fiindcă a schimba situaţia de azi, nu este un lucru uşor.