Punctul de Trecere a Frontierei Triplex Confinium din localitatea timişeană Beba Veche va fi deschis temporar, în perioada 18-19 mai, între orele 10,00 – 18,00, la solicitarea autorităţilor publice locale sârbe, maghiare şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) Române.

Punctul Triplex este comun pentru localităţile Beba Veche (România), Rabe (Serbia) şi Kubekhaza (Ungaria) şi se deschide temporar în fiecare an, cu prilejul sărbătoririi Zilei Cooperării Euroregionale DKMT (regiunea Dunăre – Criş – Mureş – Tisa).

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime, arată un comunicat de presă al instituţiei.

Trecerea frontierei române spre Serbia se poate face, de către cetăţenii români, în baza unui document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în situaţii speciale. Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar.

Pentru orice informaţie referitoare la trecerea frontierei de stat, pot suna la numărul de telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.