Cea de-a XI-a ediție a concursului „Arena Bucătarilor”organizat de Selgros Cash & Carry a ajuns în etapa semifinalelor. Acestea se vor desfășura la Brașov, în weekendul 18-19 mai, la Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor Brașov, Calea București 231, unde cei 32 de bucătari din competiție, se vor lupta pentru un loc în marea finală.

După lungi și grele deliberări juriul competiției a stabilit cei 32 de semifinaliști care își vor pune la încercare măiestria în arta gătitului, în zilele de sâmbătă, 18 mai, și duminică 19 mai.

În cadrul semifinalelor concurenții vor fi supuși unei probe care va consta în gătirea unui fel principal ce va trebui să conțină un ingredient anume impus de juriu. Ingredientul va fi secret până la momentul semifinalelor și diferit pentru fiecare semifinală în parte.

Programul semifinalelor va fi următorul:

  • Semifinala 1 – 18.05.2019 (în intervalul orar 10:00 – 14:00)
  • Semifinala 2 – 18.05.2019 (în intervalul orar 15:00 – 19:00)
  • Semifinala 3 – 19.05.2019 (în intervalul orar 10:00 – 14:00)
  • Semifinala 4 – 19.05.2019 (în intervalul orar 15:00 – 19:00)

La fiecare dintre acestea vor participa 8 concurenți, repartizați aleatoriu. La final, din cei 32 de bucătari vor fi selectați 8 concurenți pentru finala din octombrie.

Despre Arena Bucătarilor:

Începând cu anul 2010, Selgros a organizat și găzduit competiția Arena Bucătarilor, concurs destinat gastronomilor din România.

Devenită deja tradiţie, competiţia și-a propus să premieze talentul și măiestria celor mai pasionaţi bucătari care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită unul dintre premiile oferite de Selgros România.

Începând cu 2013, competiția Arena Bucătarilor este afiliată competiției internaționale Les Chefs en Or a grupului Transgourmet.

Din 2018, concursul se desfășoară în incinta Centrului Gastronomic Arena Bucătarilor, construit inclusiv în acest scop lângă magazinul Selgros din Brașov.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.