Dacă vă plac clătitele la fel de mult cum îmi plac mie, această reţetă vă va încânta. Alte reţete de clătite sărate pe blog, sunt cele cu spanac sau cele cu chilli. Aceasta este o reţetă simplă, rapidă, cu rezultate foarte bune, Singurul moment în care aţi putea da chix, este acela în care apa nu s-a evaporat de pe ciuperci, rezultând o compoziţie apoasă, care poate să se scurgă din clătită. Dacă vreţi să eliminaţi această variantă, fie aşteptaţi până se evaporă toată apa, fie presăraţi o lingură de făină, după care amestecaţi şi încorporaţi făina. Mult succes la gătit şi nu uitaţi să-mi scrieţi cum v-au reuşit!

Ingrediente (10 clătite):Pentru aluat:ingredientele de aici Pentru umplutură:– 1 kg ciuperci- 2 cepe- 100 g unt- pătrunjel tocat- 3 linguri smântână- 100 g de caşcaval/brânză- sare şi piper- 1 lg făină (dacă compoziţia e prea moale) 


Paşii:1.  Se prepară clătitele după reţeta de aici.2. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală şi se taie.3. Se căleşte ceapa în unt, după care se adaugă ciupercile. Ele vor lasă multă apă, astfel încât trebuie ţinute pe foc până iese toată apa, sau în caz contrar, puteţi presăra nişte făină peste ele, amestecând energic pentru a incorpora făina.4. Se adaugă pătrunjel, smântână şi caşcaval ras sau brânză. Eu am pus brânza de burduf făcută în casă, de mama (foarte bună). Se amestecă bine toate ingredientele şi se umple clătita cu această compoziţie.


Verdict: Cele mai delicioase clătite sărate.

Vezi mai multe pe blogul culinar Transylvanian Kitchen

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.