fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂDăncilă la Gala Ambasadorilor: Maramureş, un judeţ care a ţinut întotdeauna la...

Dăncilă la Gala Ambasadorilor: Maramureş, un judeţ care a ţinut întotdeauna la tradiţii

Publicat în

spot_img
spot_img

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat vineri seara, la Gala Ambasadorilor, importanţa promovării turismului în Maramureş, afirmând că este un judeţ care a ţinut întotdeauna la tradiţii, la ceea ce reprezintă diversitatea în marea unitate europeană, o zonă deosebită nu numai din punct de vedere naţional, ci şi internaţional.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/1595011557295883/

„Vă mulţumesc pentru oportunitatea de a fi astă seară în mijlocul dumneavoastră la un eveniment atât de important. Important pentru întreaga zonă, important pentru acest judeţ, un judeţ care a ţinut întotdeauna la tradiţii, la obiceiuri, la portul popular, la ceea ce reprezintă diversitatea în marea unitate europeană. Ştiu că astăzi este o gală importantă, premiaţi pe cei care promovează turismul. Aveţi o zonă superbă, o zonă care reprezintă nu numai din punct de vedere naţional o zonă deosebită, dar şi din punct de vedere internaţional. Consider că aeroportul (Aeroportul Internaţional Maramureş – n.red.) poate fi un sprijin pentru promovarea turismului în această zonă. Vreau să vă felicit pentru tot ceea ce faceţi, vreau să vă felicit pentru unitatea de care daţi dovadă, vreau să vă felicit pentru aportul fiecăruia dintre dumneavoastră la promovarea acestui judeţ frumos, la promovarea României, în fond”, a spus Viorica Dăncilă.

La eveniment au participat câteva sute de persoane, numeroşi meşteri populari, artişti, promotori ai turismului local, dar şi proprietari ai unor afaceri din domeniul turismului rural şi urban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, le-a spus celor prezenţi că Primăria oraşului Borşa a obţinut prin Ministerul Turismului o finanţare în valoare de 22 de milioane de euro pentru finalizarea proiectului „Telegondola”, extinderea şi modernizarea pârtiilor de schi din staţiunea Borşa, situată la poalele munţilor Rodnei.

Investiţia din staţiunea montană Borşa va permite construirea instalaţiei de transport pe cablu de tipul telegondolă debraiabilă de opt locuri cu staţie intermediară, având o capacitate de 1.600 persoane/oră, a pârtiei de schi în lungime de 2.850 m, cu o lăţime medie de 60 metri, dotată cu instalaţie de zăpadă artificială şi nocturnă, a lacului de acumulare şi a parcării etajate.

Evenimentul „Gala Ambasadorilor” este parte a proiectului cultural „Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”, girat de CJ Maramureş şi axat pe promovarea judeţului ca destinaţie turistică.

Conform reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – filiala Maramureş, în judeţ activează peste 500 de pensiuni atât mediul rural, cât şi în micile şi marile oraşe, numeroase hoteluri, moteluri şi restaurante care contribuie activ la menţinerea activităţilor turistice, indiferent de sezon.

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.