Premierul Viorica Dăncilă a subliniat vineri seara, la Gala Ambasadorilor, importanţa promovării turismului în Maramureş, afirmând că este un judeţ care a ţinut întotdeauna la tradiţii, la ceea ce reprezintă diversitatea în marea unitate europeană, o zonă deosebită nu numai din punct de vedere naţional, ci şi internaţional.

Participarea premierului Viorica Dăncilă la evenimentul Gala Ambasadorilor Turismului Maramureșean#VioricaDăncilă #Turism #Maramureș

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 17 mai 2019

“Vă mulţumesc pentru oportunitatea de a fi astă seară în mijlocul dumneavoastră la un eveniment atât de important. Important pentru întreaga zonă, important pentru acest judeţ, un judeţ care a ţinut întotdeauna la tradiţii, la obiceiuri, la portul popular, la ceea ce reprezintă diversitatea în marea unitate europeană. Ştiu că astăzi este o gală importantă, premiaţi pe cei care promovează turismul. Aveţi o zonă superbă, o zonă care reprezintă nu numai din punct de vedere naţional o zonă deosebită, dar şi din punct de vedere internaţional. Consider că aeroportul (Aeroportul Internaţional Maramureş – n.red.) poate fi un sprijin pentru promovarea turismului în această zonă. Vreau să vă felicit pentru tot ceea ce faceţi, vreau să vă felicit pentru unitatea de care daţi dovadă, vreau să vă felicit pentru aportul fiecăruia dintre dumneavoastră la promovarea acestui judeţ frumos, la promovarea României, în fond”, a spus Viorica Dăncilă.

La eveniment au participat câteva sute de persoane, numeroşi meşteri populari, artişti, promotori ai turismului local, dar şi proprietari ai unor afaceri din domeniul turismului rural şi urban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, le-a spus celor prezenţi că Primăria oraşului Borşa a obţinut prin Ministerul Turismului o finanţare în valoare de 22 de milioane de euro pentru finalizarea proiectului “Telegondola”, extinderea şi modernizarea pârtiilor de schi din staţiunea Borşa, situată la poalele munţilor Rodnei.

Investiţia din staţiunea montană Borşa va permite construirea instalaţiei de transport pe cablu de tipul telegondolă debraiabilă de opt locuri cu staţie intermediară, având o capacitate de 1.600 persoane/oră, a pârtiei de schi în lungime de 2.850 m, cu o lăţime medie de 60 metri, dotată cu instalaţie de zăpadă artificială şi nocturnă, a lacului de acumulare şi a parcării etajate.

Evenimentul “Gala Ambasadorilor” este parte a proiectului cultural “Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”, girat de CJ Maramureş şi axat pe promovarea judeţului ca destinaţie turistică.

Conform reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – filiala Maramureş, în judeţ activează peste 500 de pensiuni atât mediul rural, cât şi în micile şi marile oraşe, numeroase hoteluri, moteluri şi restaurante care contribuie activ la menţinerea activităţilor turistice, indiferent de sezon.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.