Curtea Castelului Corvinilor din județul Hunedoara a devenit neîncăpătoare pentru miile de hunedoreni și turiști care au dorit să participe la „Noaptea Muzeelor” și la “Festivalul Luminii”, evenimente organizate de către Primăria municipiului Hunedoara.

Paula Seling

Mii de oameni s-au călcat în picioare, la propriu, în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara unde au avut loc evenimentele organizate sub egida Nopții Muzeelor și Festivalului Luminii. Cel mai interesant moment a fost spectacolul susținut de Paula Seling, urmat imediat de grandioasa proiecție vizuală (video-mapping) de pe pereții castelului, marcând astfel o nouă ediție a Festivalului Luminii. Nu în ultimul rând, spectacolul de artificii de la finalul evenimentului a fost și el foarte așteptat de către participanți.

Turiștii veniți la Castel, au putut intra gratuit în incinta acestuia începând de la ora 20.00. Deși au fost extrem de mulți vizitatori, organizatorii au reușit să se achite cu brio de sarcina fluidizării acestora în interiorul obiectivului turistic. Nu la fel s-a întâmplat, însă, la finalul serii, când miile de oameni din curtea castelului au dorit să plece, chiar la finalul focului de artificii.

Video-mapping pe pereții Castelului Corvinilor

La poartea de intrare/ieșire nu a fost niciun fel de organizare, astfel că mii de oameni, mulți cu copii mici în brațe s-au trezit prinși în adevărate busculade. În timp ce tot mai mulți doreau să iasă din curte, alții vroiau să intre, astfel că în scurt timp oamenii și-au pierdut răbdarea și au izbucnit mici conflicte spontane între cei care ieșeau și cei care doreau să intre. Nici Poliția locală și niciun vreun reprezentant al organizatorilor nu au făcut nimic pentru a rezolva situația apărută ad-hoc.

Poliția nu a făcut față nici puhoiului de mașini parcate în imediata apropiere a Castelului Corvinilor, astfel că, odată ieșiți din curte și ajunși la mașinile lor, turiștii s-au trezit blocați pentru zeci de minute, fiindu-le imposibil să își miște autoturismele. Traficul s-a blocat total de mai multe ori pe mai multe străzi din municipiu, dovedind că organizatorii nu s-au așteptat la un asemenea aflux de turiști.