fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEDrumul spre vacanța din Grecia este mai scurt. Sârbii au terminat autostrada...

Drumul spre vacanța din Grecia este mai scurt. Sârbii au terminat autostrada până la granița cu Macedonia

Publicat în

spot_img
spot_img

Drumul românilor spre concediul din Grecia va fi acum mai uşor, după ce în Serbia au fost deschişi de câteva zile ultimii kilometri de autostradă aflaţi înainte de graniţa cu Macedonia, pe Clisura Grdelica. Proiectul este asemănător cu lotul 4 din Lugoj – Deva, dar mult mai dificil, şi sârbii au „tăiat” un munte, la fel au avut prăbuşiri ale zidurilor de susţinere, iar proiectul de 26 de kilometri a durat şase ani!

Acest segment de autostrada s-a facut in conditii foarte grele, intrucat constructorii au taiat drumul prin munte, au construit 36 de poduri si au sapat tuneluri. Lungimea acestora din urma, Predejane si Manajle, este in total de 2,8 km. De asemenea, s-au regularizat 6 kilometri de albie in raul Morava.

Pe aceasta bucata a Coridorului 10, care trece prin Cheile Grdelica, se gaseste si o structura unica in Serbia si in Balcani, intersectia de la Predejane, realizata in totalitate ca pod peste rau.

Ceremonia de inaugurare a avut loc sambata pe podul Vrla, in prezenta presedintelui Serbiei Aleksandar Vucic, iar constructia impresionanta a fost scaldata in culorile drapelului Serbiei.

Lucrarea sarbilor a costat 350 de milioane de euro si s-a facut cu bani dintr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii.

Asadar, românii care vor merge spre Grecia, prin Serbia, se vor urca pe autostrada la Smederevo si vor cobori abia in Grecia.

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel

Deschiderea anului universitar 2023-2024, sub genericul „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!”

Campusul Universității Politehnica Timișoara, care în acest an împlinește 100 de ani de la inaugurare, s-a animat vineri, 22 septembrie 2023, încă de dimineață, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar 2023-2024