Filmare spectaculoasă pe șantierul lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva. Soluția găsită pentru alunecarea din Dealul Liliecilor

Deschiderea lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva se mai împiedică într-un ”ciot”, așa-numitul ”Deal al Liliecilor” fiind ultimul obstacol pentru deschiderea circulației pe tronsonul de 22 de kilometri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Anul trecut în luna octombrie, în ”Dealul Liliecilor” a intervenit o alunecare de teren care i-a dat bătăi de cap suplimentare constructorului român, UMB Spedition.

În ciuda ploii din ultimele două săptămâni, ”chinezii” de la UMB au lucrat inclusiv în zona alunecării. Se pare că soluția găsită de constructor este ridicarea unui zid de gabioane în spatele căruia urmează să fie tasat pământul, iar ulterior se vor face scurgeri pentru apă, scrie ziarul local Unirea

În prezent, din cauza ploilor, în ”Dealul Liliecilor” s-a lucrat mai mult la ridicarea gabioanelor, nivelul acestora fiind deja impresionant, la o înălțime de circa 18 metri față de drumul național. Mai nou, accesul în ”Dealul Liliecilor” se face de pe ambele capete, respectiv atât dinspre viaductul de la Bejan, cât și dinspre cel de la Șoimuș.

Potrivit termenului asumat de antreprenorul UMB Spedition, lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva ar urma să fie finalizat la jumătatea lunii august 2019.

Mobilizarea puternică din teren ne face să-i dăm credit constructorului, însă numai timpul va decide dacă acest deal a scăpat sau nu de ”blestemul liliecilor”, adică dacă soluția adoptată de constructor va rezista.