fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂIuliu Winkler la Deva: UDMR apără demnitatea de a fi cetățean al...

Iuliu Winkler la Deva: UDMR apără demnitatea de a fi cetățean al UE

Publicat în

spot_img
spot_img

Prezent luni, la Deva, alături de președintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul european Iuliu Winkler a făcut, în cadrul unei conferințe de presă, o trecere în revistă a priorităților incluse în programul electoral al Uniunii pentru alegerile europene din 26 mai.

”Noi am venit și cu soluții la provocările perioadei următoare. Propunem elemente legate de demnitatea noastră de cetățeni ai UE, iar soluția este, în primul rând, eliminarea dublului standard în UE, cu care , din păcate, ne confruntăm”, a declarat Winkler, adăugând că existența acestui dublu standard este cel mai bine exemplificată prin amânarea repetată a aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. ”Noi, dorim continuarea integrării României în UE, și de aceea ne pronunțăm pentru adoptarea monedei euro”, a afirmat europarlamentarul hunedorean, care a precizat că UDMR dorește introducerea monedei euro doar atunci când economia este suficient de dezvoltată, iar cetățenii nu vor avea de pierdut prin adoptarea monedei europene.

Iuliu Winkler a subliniat că respectarea demnității mai înseamnă și faptul că deciziile de la Bruxelles țin cont de interesele tuturor cetățenilor și regiunilor din UE.

”În programul UDMR, două capitole importante sunt legate de dezvoltarea regională și de agricultură. Vrem creșterea subvențiilor agricole, vrem mai mulți bani pentru programul LEADER și pentru programele locale care sunt de succes și care ajută comunitățile să se dezvolte. La capitolul dezvoltării regionale, vrem să introducem și un nou fond care să fie destinat autorităților județene. Aceasta este o decizie care trebuie luată de comun acord la Bruxelles și București.(…)  Vrem și un fond destinat satelor care sunt atașate de orașe. Sunt o moștenire a vechiului regim, iar de 30 de ani, aceste localități cu specific distinct de cel al orașelor au doar de pierdut”, a precizat deputatul european al UDMR.  Winkler a mai spus că UDMR propune și redistribuirea de fonduri din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) către programele regionale. ”Am făcut deja 8.000 de kilometri și am avut peste 250 de întâlniri și discuții și pot să vă spun că toți primarii de orașe și comune au proiecte în sertar care pot fi începute dacă primesc finanțare”, a subliniat europarlamentarul hunedorean. El a deplâns faptul că ”nu suntem în stare să construim autostrăzi sau infrastructură mare” din finanțările europene puse la dispoziție prin POIM.

Winkler a mai spus că Programul UDMR pentru alegerile europene include un capitol destinat tinerilor, iar altul despre protejarea drepturilor minorităților naționale și reglementarea la nivel european.

La conferința de presă au mai participat Mate Marta, inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, candidat la alegerile europene, și Széll Lőrincz, director tineret.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Vasile Dâncu, anunțat de PSD drept candidat pentru Parlamentul European

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri seară, la Târgu Mureş, după Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD Mureş, că Vasile Dâncu va fi candidat din partea formaţiunii social-democrate pentru Parlamentul European.