Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, vrea strămutarea, în Cetatea Băniei, a statuii domnitorului Mihai Viteazul de la Oradea, care a fost dată jos în urmă cu câteva zile de pe soclul din piaţa centrală şi înlocuită cu statuia Regelui Ferdinand, motiv pentru care anunţă că îi va contacta pe proprietarii acestei statui, Asociaţia Mihai Viteazul, pentru a le propune o locaţie centrală, stabilită de comun acord.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

“În timp ce Craiova îl omagiază pe Mihai Viteazul, întâiul unificator al Ţărilor Române, într-un alt oraş din ţară statuia acestuia este dată jos pentru a face loc alteia, lucru care mă întristează profund. Motiv pentru care am luat decizia de a contacta proprietarii acestei statui, Asociaţia Mihai Viteazul din oraşul respectiv, pentru a le propune strămutarea acesteia la Craiova, într-o locaţie centrală stabilită de comun acord”, a scris Genoiu, duminică, pe Facebook.

Edilul a făcut acest anunţ în contextul în care, în acest weekend, la Craiova a fost organizată cea de a VII-a ediţie a Zilelor “Mihai Viteazul”, cu spectacole de muzică şi teatru, ateliere, expoziţii de arme, jonglerii, meşteşuguri medievale. Circa 100 de persoane purtând costume de epocă – artişti invitaţi, actori, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din oraş, tineri, studenţi – s-au aflat sâmbătă seara în Piaţa “Mihai Viteazul” din centrul Craiovei, acompaniaţi de instrumentişti, jongleuri, animatori etc.

“În acest weekend, Craiova a devenit o aşezare medievală. Craiova îl serbează pe Mihai Viteazul, voievodul care a transformat Cetatea Băniei într-unul din cele mai înfloritoare oraşe, al doilea centru politic şi militar al Ţării Româneşti. Soldaţi îmbrăcaţi în costume de luptă, domniţe, jupâni, cavaleri sau prinţese, cu toţii au fost prezenţi în centrul vechi al oraşului pentru a prezenta tuturor vizitatorilor vremurile de odinioară”, a mai scris primarul Craiovei

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.