Transfăgărăşanul (DN 7C), rămâne în continuare închis pe porţiunea situată între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş), deşi ploile căzute în ultimele săptămâni au provocat topirea accelerată a grosimii stratului de zăpadă existent încă în multe locuri din Masivul Făgăraş, drumul naţional ce străbate cea mai cunoscută zonă din această regiune,

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

În câteva locuri de pe traseul porţiunii de drum închise circulaţiei, stratul de zăpadă depăşeşte şi acum trei metri grosime, astfel că situaţia nu pare că se va schimba foarte repede, în sensul sperat de conducătorii auto. De altfel, printr-o postare promovată în urmă cu doar câteva zile pe pagina oficială de facebook, drumarii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, cei ce au în grijă şi administrarea acestui drum, anunţă următoarele: ”Am început curățarea Transfăgărăşanului (DN7C) pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Mai avem însă mult de lucru până la 1 iulie, data oficială de deschidere al acestui tronson de drum”. Postarea este însoţită de un montaj video.

Şoseaua Tansfăgărăşan (Drumul Naţional 7C) leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri, la Bâlea Lac. În conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului, acesta este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul cuprins între Piscu Negru şi Bâlea Cascadă.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.