fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂConcurs de caricatură, sub îndrumarea maestrului Ştefan Popa Popa'S, la Festivalul Artelor...

Concurs de caricatură, sub îndrumarea maestrului Ştefan Popa Popa’S, la Festivalul Artelor Timişorene

Publicat în

spot_img
spot_img

Manifestare susţinută exclusiv de artiştii locali, Festivalul Artelor Timişorene (FAT) se va desfăşura în acest an în perioada 3-9 iunie și va cuprinde o serie de evenimente culturale, cele şapte muze reuşind să scoată la lumină valori ale culturii locale nedescoperite sau nefructificate încă la întregul potenţial, dar şi să promoveze imaginea oraşului pentru anul 2021, al Capitalei Culturale Europene.

„Ediţia din acest an a festivalului va sta sub semnul noutăţilor, momentele coregrafice se vor desfăşura cu preponderenţă în Piaţa Unirii, teatrul în Piaţa Sfântul Gheorghe, artele vizuale în Piaţa Libertăţii, iar instituţiile muzicale se vor prezenta publicului larg în Piaţa Victoriei/Operei, care va găzdui şi Concursul de interpretare şi creaţie Bega Music Festival. Festivalul Artelor Timişorene din acest an se circumscrie unei tematici de mare importanţă, ‘Timişoara la 100 de ani’, sens în care peste 20 de şcoli şi trupe coregrafice vor derula un amplu proiect intitulat ‘100 de ani în paşi de dans’, care debutează chiar în 3 iunie”, a declarat marţi primarul Nicolae Robu.

Pentru prima dată în FAT organizat de municipalitate se lansează un concurs de caricatură, sub îndrumarea maestrului Ştefan Popa Popa’S, ambasador cultural al Capitalei Culturale Europene 2021 din partea Primăriei Municipiului Timişoara, care va realiza pe întreaga durată a festivalului caricaturi şi portrete în mod gratuit, proiectul fiind finanţat de administraţia locală.

Seria noutăţilor FAT va continua cu realizarea unei picturi colective de mari dimensiuni de către Asociaţia „Romul Ladea”, iar „Seara chitarelor” îi va invita pe toţi timişorenii care doresc să cânte cu chitara în custodia amfitrionilor Ilie Stepan şi Horia Crişovan.

Deşi a fost anunţat de foarte curând, „Bega Music Festival” are deja pe listă 41 de piese înscrise la secţiunea de creaţie şi 34 de concurenţi la interpretare.

Festivalul se va încheia cu Gala din 9 iunie, la care vor participa în recital invitaţi cunoscuţi din lumea muzicii tinere.

Tot pe lista invitaţilor festivalului din acest an regăsim artişti precum DjProject, Costel Busuioc, Ricardo Caria.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel