fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂVizita lui Dragnea în Mărginimea Sibiului stârneşte revoltă printre ciobani: NU l-am...

Vizita lui Dragnea în Mărginimea Sibiului stârneşte revoltă printre ciobani: NU l-am primit noi, a venit pe ascuns

Publicat în

spot_img
spot_img

Vizita lui Liviu Dragnea în Poiana Sibiului a generat ample nemulţumiri în rândul ciobanilor din Mărginime, nemulţumiţi de faptul că în timp ce la televizor s-a spus că Dragnea a venit acolo la invitaţia ciobanilor, în fapt ei n-au ştiut nimic despre prezenţa în zonă a liderului PSD. Ba, mai mult, cei care au încercat să ajungă să vorbească cu Daea şi Dragnea au fost opriţi, relatează Turnulsfatului.ro

“Nu s-a ştiut nimic, nimeni nu a fost anunţat (despre faptul că TVR filmează în Mărginime o ediţia a emisiunii Viaţa Satului cu Liviu Dragnea n.r.). Dar, de vineri seara s-au văzut în faţă la domnul Bodea, la pensiune, multe, multe maşini, cu numere de peste tot, mai ales din Bucureşti. Ce o fi, ce o fi? Dar nimeni nu ştia absolut nimic despre ceea ce se întâmplă. Sâmbătă dimineaţa, o maşină a TVR a întors în faţa casei mele, căci eu stau aproape de pensiunea unde a avut loc aşa-zisa şedinţă. Şi i-am întrebat cu ce ocazie pe aici şi mi-au spus că vor filma cu domnul ministru al Agriculturii. Atunci, le-am zis că noi am avea multe de spus, că noi încă nu am tuns oile şi deja au venit unii că ne cumpără lâna cu un leu, altfel putem să o aruncăm. Oricum, pieile le aruncăm, nu mai avem ce face cu acelea. Dacă nu ar fi subvenţiile, oieritul ar fi la pământ. Şi lucruri din-astea aş fi vrut să vorbesc cu domnul ministru. Cei de la TVR mi-au spus să trec pe acolo, pe la pensiune, că sigur putem vorbi cu ministrul“, descrie Luţa Dăncilă, de 62 de ani, “băciţă din copilărie“.

Femeia a mai relatat că a fost la pensiunea unde ştia că e Daea (de Dragnea nu i se spusese nimic) şi a cerut să vorbească cu ministrul Agriculturii pentru a-i expune problemele cu care se confruntă ciobanii, dar nu i s-a dat voie.

Până la finalul zilei, în Poaiana Sibiului s-a răspândit vestea că, alături de ministrul Daea se află şi Liviu Dragnea, şi mai mulţi oameni au încercat să ajungă la cei doi lideri fiind însă opriţi fie de reprezentanţii pensiunii, fie de gărzile de corp, adaugă ciobăniţa din Poiana Sibiului.

“Şi apoi am văzut emisiunea (Viaţa Satului n.r.), în care domnul Bodea apare pe post şi îi spune lui Liviu Dragnea „bine aţi venit la invitaţia poienarilor”. Care poienari? Au fost acolo doar cei din familia domnului Bodea, cele două fiice cu ginerii, doi fraţi cu soţiile, sora cu bărbatul, cuscrii lui. Deci nu a fost nimeni în afară de familia lui, plus domnul Cioran de la Arad, o doamnă din Tilişca şi preşedintele asociaţiei cu Telemeaua de Sibiu. Păi, acum tot satul e revoltat. Cum îşi permite să spună la televizor că e invitatul poienarilor? Nu a ştiut nimeni că vine, nu a mai fost invitat, nimănui altcuiva nu i s-a permis să intre acolo? De ce nu s-a exprimat frumos că la invitaţia lui personală, a lui Bodea, a venit Dragnea acolo? Nu l-am primit noi, a venit pe ascuns“, spune Luţa Dăncilă.

Băciţa a mai povestit că la un moment dat mai multe femei au încercat, de asemenea, să ajungă la Dragnea şi Daea, dar accesul le-a fost blocat inclusiv “prin câmp“, pe unde ocolind ar fi putut ajunge în spatele pensiunii. “Am ajuns iarăşi ca în comunism, cu liderii înconjuraţi ca în colivie?“, s-a întreabat retoric femeia din Poiana Sibiului.

“Toate astea trebuie să se ştie, că astea nu s-au dat la televizor“.

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Liberalii din Timiș afirmă că liderul judeţean al PSD a încălcat grav protocolul dintre cele două formaţiuni

Liberalii timişeni îşi afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

Iohannis, secretar general al NATO – rezultatul unei strategii premeditate și coordonate

Încă din 2021, se vorbește despre o posibilă candidatură a președintelui Iohannis la funcția de secretar general al Alianței, lucru ce confirmă o rațiune strategică ce sprijină această decizie. Nu lansează nimeni în spațiul public astfel de informații, ce au fost ulterior perpetuate în 2022 și 2023 fără să aibă un fundament.