fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAAproape 70 de kilometri de drumuri judeţene din Hunedoara vor fi modernizate...

Aproape 70 de kilometri de drumuri judeţene din Hunedoara vor fi modernizate cu fonduri europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Cinci drumuri judeţene care însumează peste 65 de kilometri vor fi reabilitate pe fonduri de la Uniunea Europeană. Contractul de proiectare a fost semnat astăzi la Consiliul Județean Hunedoara.

Cele cinci drumuri judeţene care străbat judeţul Hunedoara de la vest la est, în paralel cu râul Mureş, vor fi modernizate în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de peste 35,74 milioane euro, contractul de proiectare pentru cele cinci sectoare rutiere fiind semnat astăzi la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Denumit „Culoarul Mureş Nord”, proiectul îşi propune modernizarea unor drumuri care trec pe teritoriile a şapte unităţi-administrativ teritoriale, scopul lucrărilor fiind asigurarea unei noi variante de transport, alături de autostrada A1 şi DN7.

Noul culoar de transport începe în comuna Ilia, trece prin zona localităţilor Brănişca, Vălişoara, Şoimuş, Băiţa şi se încheie în Geoagiu, la limita cu judeţul Alba.

„Acest proiect este împărţit în cinci sectoare, pe cele cinci drumuri judeţene care vor fi modernizate. Pe lângă investiţiile de structură rutieră, sunt prevăzute importante lucrări de refacere şi reconstruire a opt poduri, dar şi realizarea unui mod european de transport care să pună în evidenţă şi partea turistică şi cea de relaţii rutiere cu sistemul naţional de transport. Nu în ultimul rând, vorbim de o deschidere pe partea economică, pentru că ea ţine de sistemul rutier”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Potrivit acestuia, contractul de proiectare al Culoarului Mureş Nord, în valoare de 1,3 milioane lei, ce a fost semnat miercuri la sediul CJ Hunedoara, va trebui finalizat până la sfârşitul lunii august, după care va urma partea de licitaţii pentru execuţia lucrărilor.

„Proiectul presupune modernizarea culoarului, plecând de la Ilia până la Geoagiu, şi legătura dintre drumurile judeţene cu autostrada şi calea ferată, modernizarea însemnând accesul mai uşor, un trafic mai lejer şi de siguranţă cu tot ceea ce înseamnă acest drum”, a precizat managerul de proiect, Eugen Mitriţă.

Modernizarea Culoarului Mureş Nord este finanţată cu 161,74 milioane lei, fonduri nerambursabile, prin POR 2014-2020, iar lucrările la acest proiect vor trebui să fie gata până la sfârşitul lunii august 2023. 

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel