fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEDunapack a finalizat prima etapă de modernizare a fabricii din Sfântu Gheorghe,...

Dunapack a finalizat prima etapă de modernizare a fabricii din Sfântu Gheorghe, parte dintr-o investiţie totală de 15 mil. euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Producătorul de ambalaje din carton Dunapack, parte a grupului austriac Prinzhorn, a finalizat prima etapă de modernizare a fabricii de ambalaje de carton ondulat din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, proiect care face parte dintr-o investiţie totală de 15 mil. euro, scrie zf.ro

În prima fază  a fost extinsă capacitatea de stocare a depozitelor cu peste 4.000 de metri pătraţi şi utilarea fabricii cu o maşină de prelucrare şi cu o maşină de lipit, urmând ca în ce-a de-a doua etapă de modernizare să fie înlocuită maşina de prelucrare a cartonului ondulat cu un utilaj nou, etapă care urmează să fie finalizată în primul trimestru din 2020.

”Fabrica din Sfântu Gheorghe a funcţionat întotdeauna ca un pivot la nivel naţional, iar procesele de extindere şi modernizare îi vor consolida şi asigura această poziţie, pe o perioadă lungă de timp”, spune Alexander Enzenberg, Managing Director al diviziei Dunapack Packaging.

Alături de unitatea de producţie construită de austrieci în localitatea Bolintin-Deal, din apropiere de Bucureşti, compania estimează că va atinge în România o capacitate de producţie de peste 300 milioane de metri pătraţi pe an.

În octombrie anul trecut, Dunapack a anunţat că a cumpărat un teren de 11,5 hectare în localitatea Bolintin-Deal din apropiere de Bucureşti, pentru o fabrică de ambalaje de carton, a 20-a din grupul Prinzhorn. Terenul a fost anterior folosit în scop agricol, iar investiţia de 45 de milioane de euro include atât preţul terenului, cât şi costurile construcţiei, şi urmează să fie gata în vara acestui an.

Printre clienţii Dunapack se numără Heineken, BAT, Dr. Oetker şi eMag. În unele cazuri, clienţii sunt cei care vin cu designul ambalajelor pe care le vor, iar alteori Dunapack îi consiliază pentru a concepe ambalajele potrivite produselor pe care le vând.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

Apometre inteligente și un sistem digital pentru identificarea pierderilor de apă şi citirea contoarelor, la Sfântu Gheorghe

Operatorul regional de apă şi canalizare a anunţat că a semnat trei contracte în vederea derulării unor investiţii menite să îmbunătăţească semnificativ calitatea serviciilor oferite consumatorilor din municipiul Sfântu Gheorghe.