fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEMobilizare maximă pe șantierul fabricii BMW de 1 miliard de euro de...

Mobilizare maximă pe șantierul fabricii BMW de 1 miliard de euro de la Debrecen

Publicat în

spot_img
spot_img

Dacă cineva merge la viitorul teren al fabricii BMW se poate convinge singur că pregătirile prealabile se derulează la viteză maximă, totul avansează în conformitate cu programul iniţial, cu acordul semnat cu BMW – a declarat marţi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó reporterului Debrecen TV, în timpul unei vizitei în teren.

Declaraţia celor de la BMW a fost clară, iar stadiul viabilizării terenului vorbeşte de la sine. Aşa cum apare în acord, Debrecen-ul a cumpărat un teren de 400 de hectare, pe care acum se derulează lucrări de pregătire – a adăugat politicianul.

Zilnic sunt aduse 300 de încărcături de camion cu pietriş, firmei care coordonează lucrările de pregătire îi sunt decontate
zilnic bonuri de benzină în valoare de 20 de milioane de forinţi (circa 61,2 de mii de euro), acesta fiind gradul de mobilitate pe
teren. În Ungaria încă nu au fost realizate, pe un teren de asemenea proporţii, simultan lucrări de amenajare, respectiv viabilizare – a subliniat ministrul.

Acesta a menţionat şi că au fost încheiate mai multe procedee conexe lucrărilor de infrastuctură şi introducere a utilităţilor.
În prezent sunt în derulare procedurile de obţinere a autorizaţiilor, iar în cazul uneia sau două reţele de utilităţi a
început deja şi proiectarea. Şcoala internaţională îşi va începe activitatea din septembrie, iar pe lângă aceasta, la cererea expresă a BMW au fost demarate şi pregătirile pentru deschidere unei şcoli germane la standarde bavareze – a spus ministrul ungar.

Nu trebuie niciodată să cădem pradă zvonurilor, oamenii trebuie să se convingă cu ochii lor care este, defapt, situaţia – a reacţionat ministrul la ştirile cu privire la suspendarea investiţiei BMW anunţată pentru decembrie.

Din investiţia de peste un miliarde de euro, va fi construită la Debrecen o fabrică BMW de dimensiuni egale cu 560 de terenuri de
fotbal, care va produce anual 150 de mii de maşini, fiind create peste 1.500 de noi locuri de muncă.

Guvernul Ungariei susţine investiţia cu peste 12,3 miliarde de forinţi (37,67 milioane de euro). Concuderea oraşului Debrecen şi-a asumat, la semnarea acordului de investiţie anu trecut în luna octombrie, să pregătească terenul industrial pentru investiţie şi, în decurs de un an, acesta să fie pregătit pentru demararea investiţiei gigantului german.


Redactia

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel

Miting de amploare la Budapesta împotriva lui Viktor Orbán

Zeci de mii de oameni au protestat vineri la Budapesta, la cel mai mare miting împotriva lui Viktor Orbán de ani de zile, după ce o grațiere într-un caz de abuz sexual de către fostul președinte Katalin Novák a stârnit agitație și a dus la demisia acesteia.  

Preşedinta Ungariei, Katalin Novák, a demisionat

Și fostul ministru ungar al justiţiei, Judit Varga, se retrage din viaţa publică, și renunţă la mandatul său din Parlamentul Ungariei şi la poziţia sa de cap de listă pentru alegerile pentru Parlamentul European.