fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEMobilizare maximă pe șantierul fabricii BMW de 1 miliard de euro de...

Mobilizare maximă pe șantierul fabricii BMW de 1 miliard de euro de la Debrecen

Publicat în

spot_img
spot_img

Dacă cineva merge la viitorul teren al fabricii BMW se poate convinge singur că pregătirile prealabile se derulează la viteză maximă, totul avansează în conformitate cu programul iniţial, cu acordul semnat cu BMW – a declarat marţi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó reporterului Debrecen TV, în timpul unei vizitei în teren.

Declaraţia celor de la BMW a fost clară, iar stadiul viabilizării terenului vorbeşte de la sine. Aşa cum apare în acord, Debrecen-ul a cumpărat un teren de 400 de hectare, pe care acum se derulează lucrări de pregătire – a adăugat politicianul.

Zilnic sunt aduse 300 de încărcături de camion cu pietriş, firmei care coordonează lucrările de pregătire îi sunt decontate
zilnic bonuri de benzină în valoare de 20 de milioane de forinţi (circa 61,2 de mii de euro), acesta fiind gradul de mobilitate pe
teren. În Ungaria încă nu au fost realizate, pe un teren de asemenea proporţii, simultan lucrări de amenajare, respectiv viabilizare – a subliniat ministrul.

Acesta a menţionat şi că au fost încheiate mai multe procedee conexe lucrărilor de infrastuctură şi introducere a utilităţilor.
În prezent sunt în derulare procedurile de obţinere a autorizaţiilor, iar în cazul uneia sau două reţele de utilităţi a
început deja şi proiectarea. Şcoala internaţională îşi va începe activitatea din septembrie, iar pe lângă aceasta, la cererea expresă a BMW au fost demarate şi pregătirile pentru deschidere unei şcoli germane la standarde bavareze – a spus ministrul ungar.

Nu trebuie niciodată să cădem pradă zvonurilor, oamenii trebuie să se convingă cu ochii lor care este, defapt, situaţia – a reacţionat ministrul la ştirile cu privire la suspendarea investiţiei BMW anunţată pentru decembrie.

Din investiţia de peste un miliarde de euro, va fi construită la Debrecen o fabrică BMW de dimensiuni egale cu 560 de terenuri de
fotbal, care va produce anual 150 de mii de maşini, fiind create peste 1.500 de noi locuri de muncă.

Guvernul Ungariei susţine investiţia cu peste 12,3 miliarde de forinţi (37,67 milioane de euro). Concuderea oraşului Debrecen şi-a asumat, la semnarea acordului de investiţie anu trecut în luna octombrie, să pregătească terenul industrial pentru investiţie şi, în decurs de un an, acesta să fie pregătit pentru demararea investiţiei gigantului german.


Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel

A primit aprobare pentru finanțare un nou fond de investiții care va beneficia de alocare prin PNRR

Fondul va fi generalist și își propune să investească în 7-9 companii cu precădere din sectoare precum retail și distribuție specializată, healthcare, producția alimentară și comerțul cu amănuntul, logistica, servicii financiare și tehnologie.