Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj îşi va dubla capacitatea de recoltare a donaţiilor de sânge şi va putea procesa de două ori mai repede cantitatea colectată în urma achiziţionării unei centrifuge pentru colectarea şi procesarea sângelui, echipament finanţat de o companie privată, în cadrul unui proiect implementat în parteneriat cu Crucea Roşie Sălaj.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Potrivit finanţatorului, echipamentul, în valoare de 45.000 de dolari, este furnizat de cel mai mare producător mondial de aparatură de specialitate şi oferă posibilitatea de procesare a 12 pungi, cu posibilitatea de creştere la 16 atunci când este nevoie.

Înaintea donaţiei companiei, centrul dispunea de o centrifugă pentru patru pungi şi o a doua pentru 12 pungi.

“Niciodată până acum, în istoria lui, Centrul de Transfuzie din Sălaj nu a avut parte de o centrifugă nouă, ci doar de echipament venit din redistribuiri. Centrifuga aceasta va reduce la jumătate timpul necesar pentru procesare şi va duce la creşterea calităţii componentelor sanguine colectate. Mulţumim partenerilor care au avut răbdarea de a ne asculta, de a ne înţelege nevoile şi de a le răspunde prin acest gest care va avea impact timp de zeci de ani de acum înainte, spre beneficiul a mii de oameni”, precizează, în cadrul unui comunicat de presă dat publicităţii joi, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj, Cristina Ilieş.

În 2018, centrul a recoltat peste 9.000 unităţi de sânge, de care au beneficiat, în primul rând, spitalele din Zalău şi Şimleu Silvaniei, dar şi cele din Cluj-Napoca sau alte oraşe din ţară.

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.