fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECentrul de Transfuzie Sanguină Sălaj îşi dublează capacitatea de recoltare, printr-o investiție...

Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj îşi dublează capacitatea de recoltare, printr-o investiție privată

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj îşi va dubla capacitatea de recoltare a donaţiilor de sânge şi va putea procesa de două ori mai repede cantitatea colectată în urma achiziţionării unei centrifuge pentru colectarea şi procesarea sângelui, echipament finanţat de o companie privată, în cadrul unui proiect implementat în parteneriat cu Crucea Roşie Sălaj.

Potrivit finanţatorului, echipamentul, în valoare de 45.000 de dolari, este furnizat de cel mai mare producător mondial de aparatură de specialitate şi oferă posibilitatea de procesare a 12 pungi, cu posibilitatea de creştere la 16 atunci când este nevoie.

Înaintea donaţiei companiei, centrul dispunea de o centrifugă pentru patru pungi şi o a doua pentru 12 pungi.

„Niciodată până acum, în istoria lui, Centrul de Transfuzie din Sălaj nu a avut parte de o centrifugă nouă, ci doar de echipament venit din redistribuiri. Centrifuga aceasta va reduce la jumătate timpul necesar pentru procesare şi va duce la creşterea calităţii componentelor sanguine colectate. Mulţumim partenerilor care au avut răbdarea de a ne asculta, de a ne înţelege nevoile şi de a le răspunde prin acest gest care va avea impact timp de zeci de ani de acum înainte, spre beneficiul a mii de oameni”, precizează, în cadrul unui comunicat de presă dat publicităţii joi, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj, Cristina Ilieş.

În 2018, centrul a recoltat peste 9.000 unităţi de sânge, de care au beneficiat, în primul rând, spitalele din Zalău şi Şimleu Silvaniei, dar şi cele din Cluj-Napoca sau alte oraşe din ţară.

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

Mamografii gratuite, la Spitalul ”Victor Babeş” din Timișoara

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara continuă să facă mamografii gratuite în cadrul Laboratorului de Radiologie, cu examen ecografic şi IRM, recomandând aceste examene imagistice mai ales femeilor care au vârsta de peste 40 de ani.