fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘCopiii cu dizabilități, așteptați la ”o noapte de vis” la Grădina Zoologică...

Copiii cu dizabilități, așteptați la ”o noapte de vis” la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat, joi, că grădina zoologică din municipiu este singura din ţară care îşi deschide porţile pentru o seară magică, în proiectul internaţional ”Dreamnight at Zoo”, în care participă copiii cu dizabilităţi şi familiile lor, iar cea de-a treia ediţie va fi organizată în data de 7 iunie.

„Acest proiect destinat copiilor cu dizabilităţi funcţionează perfect la Târgu Mureş, unde an de an vin la ‘Noaptea de vis’ peste 150 de persoane. E o mare bucurie pentru noi să fim împreună în asemenea momente. Ştim cu toţii beneficiul pe care îl au animalele în viaţa copiilor, de aceea încurajez aceste vizite şi în alte zile ale anului. Mai mult, invităm copiii să aducă la Zoo desene realizate de ei, în care să fie prezente fragmente din viaţa persoanelor cu dizabilităţi, trăsăturile pozitive şi valorile acestora”, a declarat Claudiu Maior.

Proiectul „Dreamnight at Zoo” se derulează de trei ani, iar în acest an copiii şi familiile lor sunt aşteptaţi în data de 7 iunie, de la ora 18,00, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş.

„Dreamnight at Zoo” este un proiect internaţional, conceput de Grădina Zoologică Rotterdam, în anul 1996, proiect în care sunt implicate 289 grădini zoologice din toată lumea, printre care şi cea de la Târgu Mureş, recunoscută la nivel internaţional. 

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel

Tururi ghidate gratuite la Castelul Ugron din Zau de Câmpie

Participarea la turul de la Castelul din Zau de Câmpie este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă, primul tur ghidat fiind programat în 17 septembrie, de la ora 11,00, din curtea castelului.