Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat, joi, că grădina zoologică din municipiu este singura din ţară care îşi deschide porţile pentru o seară magică, în proiectul internaţional ”Dreamnight at Zoo”, în care participă copiii cu dizabilităţi şi familiile lor, iar cea de-a treia ediţie va fi organizată în data de 7 iunie.

“Acest proiect destinat copiilor cu dizabilităţi funcţionează perfect la Târgu Mureş, unde an de an vin la ‘Noaptea de vis’ peste 150 de persoane. E o mare bucurie pentru noi să fim împreună în asemenea momente. Ştim cu toţii beneficiul pe care îl au animalele în viaţa copiilor, de aceea încurajez aceste vizite şi în alte zile ale anului. Mai mult, invităm copiii să aducă la Zoo desene realizate de ei, în care să fie prezente fragmente din viaţa persoanelor cu dizabilităţi, trăsăturile pozitive şi valorile acestora”, a declarat Claudiu Maior.

Proiectul “Dreamnight at Zoo” se derulează de trei ani, iar în acest an copiii şi familiile lor sunt aşteptaţi în data de 7 iunie, de la ora 18,00, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş.

“Dreamnight at Zoo” este un proiect internaţional, conceput de Grădina Zoologică Rotterdam, în anul 1996, proiect în care sunt implicate 289 grădini zoologice din toată lumea, printre care şi cea de la Târgu Mureş, recunoscută la nivel internaţional. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania