Noua fabrică multi-brand Volkswagen – Skoda va fi contruită în Turcia sau Bulgaria, România nemaifiind o opțiune, scrie cotidianul ceh Ceske Noviny, care îl citează pe liderul sindicatului Skoda, Jaroslav Povšík. În noua uzină auto vor fi produse atât modele Skoda, cât și alte modele din grupul Volkswagen.

Grupul german Volkswagen a anunțat încă din 2017 că va construi o nouă uzină în estul Europei. La acel moment erau vehiculate de presa germană ca posibile destinații Bulgaria, Serbia, România, Turcia și Macedonia.

”Turcia a fost selectată pentru că există o infrastructură bună, dar mediul politic e nesigur. O altă locație poate fi Bulgaria, care e mai stabilă și e stat membru UE”, a declarat liderul de sindicat Jaroslav Povšík.

Oficialii din Iași au transmis la acel moment către Volkswagen documente oficiale prin care își arătau disponibilitatea de a găzdui uzina. Pe de altă parte, România are o mare problemă cu infrastructura de transport, fapt reclamat constant de industria auto existentă.

Astfel, după eșecul unei înțelegeri cu BMW pentru a construi în România noua sa fabrică de 1 miliar de Euro, se pare că nici Volkswagen nu poate fi convins să investească aici. Dincolo de infrastructura proastă, România este din ce în ce mai puțin atractivă din cauza deselor modificări ale legislației economice, ceea ce duce la impredictibilitate pentru companiile multinaționale care își gestionează extrem de atent investițiile.

Sursa: news.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania