fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJSomeșul a ieșit din matcă. Inundații la Vad, Cetan și Câțcău

Someșul a ieșit din matcă. Inundații la Vad, Cetan și Câțcău

Publicat în

spot_img
spot_img

Someșul a ieșit miercuri din matcă și a inundat sute de hectare de pământ, drumuri și gospodării în județul Cluj. Probleme mari sunt mai sus de Dej, în localitățile Vad, Cetan, Câțcău, unde apele acoperă pământuri, curțile oamenilor și șosele, transmite gherlainfo.ro

Echipajele de pompieri au intervenit în zonele afectate, iar localnicii au fost anunțați despre pericol prin sistemul Ro-Alert. Potrivit ISU Cluj, la Câțcău sunt terenuri arabile inundate. Sunt acoperiți de ape aproximativ 4 kilometri de drum de exploatare agricolă și sunt trei podețe colmatate.

La Vad, alte sute de hectare de pământ sunt sub ape. Aici cursul Someșului a fost parțial deviat și s-a produs o alunecare de teren pe o porțiune de aproximativ 6 metri pe un sens de drum județean, iar pe o lungime de aproximativ 10 metri este acoperit de apă, înainte de intrarea în Cetan.

Și la Mica sunt inundate câteva sute de hectare teren arabil și câteva gospodării.Este afectată și fosta groapă de gunoi a Dejului. Potrivit ISU, 100 de metri din drumul județean DJ 109E este inundat la intrare in Cetan.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel