fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORGaleria "Euro Foto Art" din Oradea, singura din țară acreditată ca Centru...

Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, singura din țară acreditată ca Centru Expoziţional al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică

Publicat în

spot_img
spot_img

Federaţia Internaţională de Artă Fotografică (FIAP) a anunţat, recent, că Galeria „Euro Foto Art” din municipiu a primit titlul de Centru Expoziţional FIAP Oradea – România, singurul şi primul din ţară, dar şi printre puţinele din lume, ca urmare a recunoaşterii activităţii şi longevităţii acestei galerii.

„Primind titulatura de Centru Expoziţional FIAP, al 17-lea din lume, ne bucurăm că Galeria ‘Euro Foto Art’ a devenit prima ambasadă a Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică în România, aşa cum ne-au spus chiar ei. Înfiinţată în anul 1990, este cea mai longevivă galerie permanentă de artă fotografică din România. Aici am vernisat nu mai puţin de 570 de expoziţii internaţionale de artă fotografică de pe întregul mapamond, fiind prezentate publicului vizitator peste 45.000 de fotografii. La toate expoziţiile noastre, accesul este gratuit”, a declarat fondatorul şi managerul galeriei, dar şi curatorul expoziţiilor, artistul fotograf Ştefan Tóth, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, după primirea acestui titlu, printre alte beneficii, şase manifestări internaţionale, organizate în această galerie, vor fi popularizate pe site-ul FIAP.

„În acest mod, Galeria Euro Foto Art va deveni mult mai cunoscută în întreaga lume, site-ul federaţiei internaţionale fiind o platformă de mediatizare, vă daţi seama, mondială şi de mare prestigiu”, a mai spus artistul fotograf.

Activitatea Galeriei este administrată de Asociaţia internaţională „Euro Foto Art” (cu 42 de parteneri din lume) – membru regional FIAP. A fost susţinută de Primăria municipiului Oradea care i-a asigurat, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, un spaţiu adecvat permanent de la înfiinţare, pentru organizarea expoziţiilor.

Inaugurarea oficială a Centrului Expoziţional FIAP Oradea – România va avea loc pe 6 decembrie, după lucrările de reabilitare interioară şi exterioară a clădirii din Piaţa 1 Decembrie nr.12, la care va participa şi artistul fotograf Joan Burgues Martisella din Andora, vicepreşedintele FIAP, cel care l-a informat pe Ştefan Toth despre această recunoaştere extraordinară, decisă la ultima şedinţă a Comitetului Director FIAP ce a avut loc la Belfast (Irlanda de Nord), pe 11 mai.

Sursa: Agerpres

Articole recente

Amplă acţiune de căutare a unui cetăţean ucrainean, dispărut în Munții Maramureșului

Operaţiunea a fost dificilă, întrucât nu se putea lua legătura cu bărbatul şi nici nu existau date certe cu privire la locul în are se afla.

Legea privind drepturile şi folosirea limbilor minorităţilor naţionale din Ucraina a fost revizuită conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale UE

Această formulă permite Ucrainei să excludă limba rusă – care este principala limbă a celei mai mari părţi a populaţiei în estul şi sudul ţării – de la recunoaşterea multor drepturi.

Peste 70.000 de vizitatori sunt asteptați la expoziția ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de la Timișoara

Timp de aproape cinci luni, Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui 22 de sculpturi realizate de Constantin Brâncuși

Mai multe articole de același fel

Protest spontan la Mina Băiţa din județul Bihor

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator