fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂIoan Rus: În 12 ani am dat 15 miliarde de euro și...

Ioan Rus: În 12 ani am dat 15 miliarde de euro și am luat 50 de miliarde de la Uniunea Europeană. Numai dacă ne ocupam de droguri puteam face așa profit

Publicat în

spot_img
spot_img

Fostul ministru de Interne și al Transporturilor, Ioan Rus, a vorbit astăzi într-o conferință de presă a PRO România la Cluj despre profitul realizat de România, ca urmare a apartenenței la Uniunea Europeană.

Întrebat dacă UE ar trebuie să impună reguli mai stricte de popularizare în rândul populației a știrilor privind investițiile realizate din fonduri europene, Ioan Rus a spus că România a dat 15 miliarde de euro cotizații la UE și UE ne-a dat înapoi 50 de miliarde, adică o afacere foarte bună pentru țară.

”UE a stabilit reguli și proceduri după care putem utiliza cei 50 de miliarde, după care mai avem la dispoziție încă pe atâția, pentru că noi nu am cheltuit din ce puteam să luăm, mai mult de 50 de miliarde de euro. Până la urmă politicienii români sunt cei care decid aici” a spus Ioan Rus.

”Noi până la urmă discutăm în termeni de business 100%. Noi, în 12 ani, am pus 15 miliarde de euro și am luat 50 de miliarde. Păi am făcut o afacere extraordinară. Suntem noi o firmă care a investit 15 miliarde de euro și în 12 ani a încasat 50, sunt 4 miliarde de euro profit pe an. Numai dacă ne ocupăm de droguri putem face așa profit, de prostituție sau de alte afaceri de acest gen. În realitate, apartenența la UE este foarte profitabilă pentru noi, ca popor, plus că facem import de valori” a mai declarat fostul ministru.

Prezentă la conferința de presă, comisarul european Corin Crețu a recunoscut că sunt puțini oameni care, atunci când intră într-o clădire ridicată din fonduri europene sau care circulă pe un drum din fonduri de la UE, știu de unde vin banii. Candidatul Pro România la un mandat de europarlamentar a spus că primarii și cei din guvern preferă să laude investițiile lor, iar de cele de la UE vorbesc prea puțin.

https://www.facebook.com/ProRomaniaCJ/videos/835873053478052/

Ioan Rus susține că are speranța unei noi generații de politicieni care să preia puterea în România.

”Mai sunt și alți oameni de valoare care trebuie să ajungă să vorbească asta la televizor. Să vă explice dvs, pentru ca dvs să explicați mai departe. Să nu plătească chiar toate televiziunile să transmită numai discursurile unora, a lui Dragnea în cazul nostru. Sunt patru televiziuni și dau în direct discursul lui Dragnea. E 3000 de euro minutul și se ajunge la jumătate de milion de euro din banii noștri. Altfel nu ai cum să îi informezi pe oameni. Iar Dragnea spune că nu e bine cu Europa și atunci e greu îl să conștientizezi pe cel de la mine din sat că e bine cu UE”. 

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel