Primarul celei mai bogate comune din România, Gheorghe Damian, a fost în ultimele două zile victimă a unei campanii de fake news, potrivit căreia ar reveni în PSD. Totodată, Rareş Bogdan, candidat la europarlamentare din partea PNL, a susţinut public că edilul din Ciugud s-ar fi înscris în PNL. Gheorghe Damian a dezminţit ambele situaţii şi a subliniat că rămâne independent.

Prima situaţie politică a fost creată de Rareş Bogdan la o emisiune electorală televizată, unde a spus că Gheorghe Damian s-a înscris în PNL.

Edilul din Ciugud a dezminţit aceste afirmaţii, el fiind întrebat de cunoscuţi dacă „a îmbrăcat o nouă haină politică”: „Eu sunt INDEPENDENT…și am rămas INDEPENDENT. Nu pot să vă spun cât de dezamăgit ești când vezi că principiile pe care le-ai susținut mereu în viață și în politică sunt încălcate. Revoltă, dezamăgire, supărare și multe alte sentimente s-au adunat în sufletul meu după ce am văzut emisiunea, însă mă bucur că eleganța și bunul-simț ardelenesc m-au oprit să le transpun în cuvinte”.

El i-a cerut lui Rareş Bogdan să îşi ceară scuze public pentru afirmaţiile făcute, ceea ce candidatul la europarlamentare a făcut ulterior.

„Rareş Bogdan m-a sunat şi şi-a cerut scuze…bărbăteşte şi ardeleneşte. Nu am dorit să fie o lecție pentru nimeni ci am reacționat aşa cum ar trebui să o facă fiecare dintre noi când ceva este greşit în jurul său”, a anunţat din nou public, pe pagina sa de socializare Gheorghe Damian.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania