fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂNervozitate mare la cozile din străinătate. Oamenii scandează m…e PSD. Ministrul de...

Nervozitate mare la cozile din străinătate. Oamenii scandează m…e PSD. Ministrul de externe anunță că totul se desfășoară ”normal”

Publicat în

spot_img
spot_img

Crește nervozitatea la cozile din străinătate, unde cetățenii români așteaptă de ore bune să voteze. La ambasada României din Belgia, pe rue Gabrielle, oamenii scandează m…e PSD, a fost blocată strada, se fluieră iar în zonă au fost mobilizate forțe de poliție, transmite un martor ocular citat de G4Media.ro.

În Spania, la Roquetas de Mar, Almeria, se așteaptă 4 ore, căci coada este pe două străzi. Au sosit polițiștii de la Guardia Civil cu dube, după ce au primit informația că românii sunt împiedicați să voteze și ar vrea să forțeze intrarea în secția de vot.

Oamenii sunt nervoși și din cauză că unele secții de votare au rămas fără buletine de vot și se tem că nu vor mai putea vota.

În unele locuri (Belfast) s-au înregistrat mici incidente pentru că oamenii nu mai au răbdare și înțeleg că nu vor apuca toți să voteze.

Pe de altă parte,ministerul de Externe, condus de Teodor Melescanu (ALDE), informeaza ca toate sectiile de votare organizate in afara Romaniei sunt „operationale si functioneaza normal”, si in afara unor incidente izolate, care au fost rezolvate rapid, toate activitatile se desfasoara „in parametri normali”. Precizarile vin in contextul in care romanii din foarte multe orase europene au fost nevoiti sa stea ore intregi la coada pentru a putea vota.

„Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca in prezent toate cele 441 sectii de votare organizate in afara Romaniei sunt operationale si functioneaza normal. In afara unor incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale diminetii, toate activitatile din sectiile de votare din diaspora se desfasoara in parametri normali.

Prezenta la vot a cetatenilor romani este substantiala, iar personalul Ministerului Afacerilor Externe implicat in procesul electoral depune eforturi sustinute astfel incat ca toti cetatenii romani din strainatate sa isi exercite dreptul de vot”, anunta Ministerul de Externe prin intermediul unui comunicat de presa.

MAE se lauda ca „la acest scrutin electoral Ministerul Afacerilor Externe a organizat un numar record de sectii de votare, mai mare decat dublul numarului de sectii organizate la scrutinele anterioare”.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel